Salgsproces før boligkøb
Før dit boligsalg

Salgsproces pil
Salgsproces under boligkøb
Under dit boligsalg

Salgsproces pil
Salgsproces efter boligkøb
Efter dit boligsalg

Du er her:  >  Det gode boligsalg  >  Efter dit boligsalg

Når din bolig er solgt

Detaljerne falder på plads

Når købsaftalen er underskrevet, er der endnu meget at gøre, før handlen kan afsluttes, nøglerne skal overdrages, du skal få dine penge og hvem ved  måske begynde at kigge efter en ny bolig? Kort sagt skal alle dele af aftalen føres ud i livet. Din mægler sørger for at holde snor i det hele. 

1. Berigtigelse af handlen

At handlen berigtiges betyder egentlig blot, at købet gennemføres i overensstemmelse med alle de aftalte vilkår. Alt i alt er der tale om mange små ekspeditioner, men med nok så vigtige detaljer. Der skal bl.a. laves et skøde, som skal tinglyses for at dokumentere købers ret til ejendommen. Vi kan stå for berigtigelsen eller sikre, at den, der udpeges til opgaven, gør det hele korrekt og rettidigt. 

2. Udbetaling

Når du som sælger skriver under på købsaftalen, har du solgt din bolig, og køber deponerer nu første rate af udbetalingen hos os. Der stilles som hovedregel en garanti for restkøbesummen og denne erstattes af en deponering, når køberen underskriver skødet, og allersenest på overtagelsesdagen. Hvis handlen giver overskud, frigives pengene til dig, når skødet er tinglyst og tidligst på overtagelsesdagen. 

3. Nøgleoverdragelse

Din mægler vil være til stede, når du skal overdrage nøglerne til boligens nye ejere. Sammen gennemgår I hele ejendommen med køberen. Mægleren hjælper dig gerne med aflæsning af diverse målere og giver besked om ejerskifte til forsyningsselskaberne. Oplysningerne skal også indgå i refusionsopgørelsen.

4. Refusionsopgørelse

Den, der berigtiger handlen, har også til opgave at udfærdige en refusionsopgørelse, der viser, hvad du og køber skylder hinanden. Der vil typisk opstå et mellemværende, fordi terminsydelser betales bagud og udgifter til ejendomsskat, forsikring osv. er forudbetalt. Alle beløb gøres op i forhold til overtagelsesdatoen og afregnes herefter.

Indlæser...
Internet Explorer understøttes ikke
Du bruger en browser, som vi ikke understøtter. Brug en af følgende browsere til at besøge vores side.