Selvsalg af din bolig

Skal du sælge din bolig, så overvejer du måske, om det kan være en idé at stå for salget selv – det, der kaldes for selvsalg. Det kan der ligge nogle økonomiske overvejelser bag, eller også har du allerede fundet en køber gennem dit netværk, og du ønsker derfor ikke at sætte din bolig til salg via traditionelle kanaler.


Hvad er selvsalg?

Selvsalg er processen med selv at sælge sin bolig, uden at den kommer til salg gennem en autoriseret ejendomsmægler. Boligsalg kan ofte blive en kompliceret proces, og der er mange retningslinjer, juridiske forhold og dokumenter, der skal være i orden både før salget , under salget  og efter salget . Derfor oplever mange boligsælgere også, at det kan blive en stor mundfuld at sælge sin bolig selv.

Salgsproces før boligkøb
Før dit boligsalg
Salgsproces pil
Salgsproces under boligkøb
Under dit boligsalg
Salgsproces pil
Salgsproces efter boligkøb
Efter dit boligsalg

Ulemper ved selvsalg

Boligsalg og boligkøb er nogle af de største handler og investeringer, vi som privatpersoner kommer til at gøre os. Dette betyder samtidig, at der er komplekse og juridiske forhold, man bliver nødt til at tage hensyn til og overholde. Herudover kan der opstå en række uforudsete udfordringer under et boligsalg, hvor det kan være rart med professionel rådgivning at støtte sig opad og have tryghed i. Nogle af de væsentlige elementer, der har betydning for et succesfuldt salg af din bolig er: 

 • Fastsættelse af boligens salgspris
  Salgsprisen er altafgørende for, at du får det maksimale udbytte af dit boligsalg. Samtidig skal prisen være realistisk, så du kan komme af med dit hus eller din lejlighed så hurtigt som muligt.

 • Markedsføring af din bolig
  For at finde den rette køber, er det i de fleste tilfældige nødvendigt at markedsføre boligen via forskellige salgskanaler. Hertil er det vigtigt at beskrive boligen, så den er attraktiv for en kommende køber. Du skal samtidig præsentere den med professionelle, indbydende billeder.

 • Fremvisning af din bolig
  Når interesserede købere melder sig på banen, så skal huset eller lejligheden vises frem. Dette kan være en tidskrævende proces, og hvis du fx allerede er fraflyttet din bolig, kan det kræve megen transporttid.

 • Fremskaffelse og udarbejdelse af dokumenter
  Der er en lang række dokumenter og attester, du skal stille rådighed, når din bolig skal sælges, bl.a. tilstandsrapport, energimærke, salgsopstilling m.fl.

 • Forhandlinger med køber
  Du vil ofte opleve, at interesserede købere til din bolig har allieret sig med egne rådgivere, hvorfor det som sælger kan være rart at have sin egen rådgiver, som kan tale din sag og varetage dine interesserer.

 • Købsaftalen
  Boligsalgets endelige og vigtigste dokument er købsaftalen. Det, der aftales mellem parterne i denne, er juridisk bindende for både sælger og køber. Derfor bør en sådan altid udarbejdes med juridisk bistand. 

Udover nævnte forhold er der en række andre væsentlige faser i forbindelse med salg af bolig, du skal sætte dig ind i. Inden du træffer en endelig afgørelse omkring selvsalg uden hjælp fra en mægler, anbefaler vi, at du orienterer dig grundigt omkring alle boligsalgets faser. 

Guide til boligsalg 

 

Forskellige salgsmodeller gennem mægler

En af hovedårsagerne til, at nogle vælger selvsalg, er for at mindske egne omkostninger i forbindelse med salget mest muligt. Hos Nybolig har vi en række forskellige løsninger til dig, der ønsker at sælge din bolig. Tag en snak med din lokale mægler og hør om de forskellige muligheder, vi tilbyder. 

Find mægler

Indlæser...
Internet Explorer understøttes ikke
Du bruger en browser, som vi ikke understøtter. Brug en af følgende browsere til at besøge vores side.