Første job

Skal jeg købe eller leje, vælge byen eller forstæderne?

29 årige Emil er i tvivl om, hvor han skal bo nu, hvor han har afsluttet sin uddannelse og fået sit første job

Jeg landede mit første job efter uddannelse for ca. 1 år siden. Lige nu bor jeg til leje, men jeg kunne godt tænke mig at komme ind på boligmarkedet, nu hvor jeg har fået fast løn. Jeg synes, det er en stor beslutning at gå fra at være lejer til at være ejer, og jeg har mange overvejelser omkring det.

Økonomisk

Hvad kan jeg egentlig købe for? Der er beregnere på nettet, men de er generiske og måske jeg kan låne mere, når nu jeg er i en attraktiv branche med gode arbejdsmuligheder? Er det bedst med fast rente, hvis nu vi står over for en ny økonomisk krise?

Nuværende livssituation

Det er måske ikke det bedste tidspunkt at købe bolig. Jeg er single, så jeg kan ikke købe så stort på egen hånd. Hvis jeg på et tidspunkt fik en kæreste, var det måske bedre at købe sammen og så i stedet leje i mellemtiden? Jeg er også i tvivl om jeg skal vælge noget mindre i København, eller om jeg skal få flere kvadratmeter ved at flytte længere væk fra byen?

Hvis jeg på et tidspunkt fik en kæreste, var det måske bedre at købe sammen og så i stedet leje i mellemtiden?
Emil 29 år

Det er en stor beslutning at købe sin første bolig. Samtidig er det manges ønske, netop, når de lander deres første job, og det økonomiske grundlag ændrer sig. 

Står du med nogle af de samme overvejelser som Emil, kan du få inspiration her til, hvordan du kan komme videre.

  1. Start med at finde ud af, hvilket beløb, du kan købe bolig for - bliv henvist
  2. Tal med den lokale Nybolig mægler, der hvor du gerne vil flytte hen – og hør, hvilke muligheder der er i det område. Se oversigt over vores mæglere
  3. Overvej, om du kunne have gavn af en KøberRådgiver, så du har en professionel på din side, i din første bolighandel. Find din nærmeste KøberRådgiver.
     
Indlæser...
Sådan håndterer vi COVID-19-situationen - læs mere her
Internet Explorer understøttes ikke
Du bruger en browser, som vi ikke understøtter. Brug en af følgende browsere til at besøge vores side.