Gode boligformer for enlige og ældre

Det kan være svært at afgøre, hvordan du skal bo, hvis du har mistet din partner. Dog findes der gode alternativer til at bo alene tilbage i boligen. Læs med og bliv klogere.

Boligen giver os tryghed - både i gode og svære tider. Men hvad gør du, hvis du mister din ægtefælle og pludselig bor alene tilbage? 

I mange tilfælde bliver den efterladte tilbage i huset eller lejligheden, hvis økonomien giver rum til det. Men det kan være ensomt at stå alene tilbage. Det finder der heldigvis et alternativ til - bofællesskabet. 

Bofællesskabet som alternativ

Den traditionelle vej gennem livet har i mange årtier været lejlighed, hus og have – og så igen lejlighed, når børnene flytter ud, og man selv træder tilbage fra arbejdsmarkedet. Det vej i boligmarkedet gennem livet kan bestemt fungere fint sammen med en partner. Men har du mistet din partner, findes der alternativer til at bo alene.

De såkaldte seniorbofælleskaber eller ældrekollektiver er dukket op i løbet af de seneste år, og med dem har du mulighed for at bo i samme ejendom eller område som andre ældr. Du kan altså fortsat have dit eget hjem, men du kan samtidig få en hverdag med oplevelser og lyspunkter. 

Det kan være fornuftigt at have indkøbsmuligheder, adgang til offentlig transport og afstanden til eventuelle børn og børnebørn med i tankerne, når du kigger efter ny bolig. 

I Danmark er det både muligt at bo i bofællesskaber i form af lejeboliger, andelsboliger og ejerboliger.

Lyder et bofællesskab som en løsning for dig? Nyboligs mæglere står klar til at hjælpe dig godt videre. 

Kontakt din lokale Nybolig-mægler

Brug for rådgivning?

Der er uendeligt mange ting at tage stilling til, når man flytter hjemmefra og ikke mindst sin bolig situation.

 
Hvis du har brug for rådgivning om hvad der passer bedst til dig, kan du altid ringe til din lokale mægler. Vi kan hjælpe med både ejerbolig, andelsbolig og leje bolig og de omkostninger der hører til.

Find mægler
Indlæser...
Internet Explorer understøttes ikke
Du bruger en browser, som vi ikke understøtter. Brug en af følgende browsere til at besøge vores side.