Få styr på servitutterne hos din lokale Nybolig-mægler

Ikke alle oplysninger fra de nuværende ejendomsvurderinger bliver ført med over i det nye ejendomsvurderingssystem. Nybolig står klar med rådgivning til alle boligejere, der er usikre på, om de har værdipåvirkende servitutter på deres ejendom.

Efter planen kommer Vurderingsstyrelsen frem mod 2024 til at udsende flere end én million nye ejendomsvurderinger til de danske boligejere. Ikke alle oplysninger fra de nuværende ejendomsvurderinger bliver imidlertid ført automatisk over i det nye ejendomsvurderingssystem. Det gælder bl.a. oplysninger om kommunale servitutter, som kan have væsentlig indflydelse på ejendomsvurderingen og dermed på, hvor meget man betaler i ejendomsskat.

I stedet bliver det nu lagt over på boligejerne selv at gøre Vurderingsstyrelsen opmærksom, hvis ejendommens værdi påvirkes af offentlige servitutter, der ikke er taget højde for i den nye ejendomsvurdering.

Dog kan det være svært at gennemskue. Derfor rækker Nybolig nu en hjælpende hånd ud til alle boligejere, der savner overblik over, om deres ejendom er omfattet af en eller flere værdipåvirkende servitutter, som bør regnes med i den nye ejendomsvurdering.

»Hvis oplysningerne fra de nuværende vurderinger ikke kommer med over i det nye ejendomsvurderingssystem, kan det udløse en klækkelig ekstraregning. Samtidig kan den nye vurdering have betydning for, hvad man i fremtiden kan sælge sin bolig til. Derfor skal man være sikker på at vurderingen er rigtig. Det kræver fuldt overblik over ens ejendom – og det overblik kan Nybolig hjælpe med at skabe,« siger Martin Dam Magnussen, der er udviklingsdirektør i Nykredit Mægler, som er hovedkontor for Nybolig.

En ejendom kan være omfattet af flere forskellige servitutter. Servitutterne omfatter f.eks. rettigheder mht. ejendommens anvendelse og udformning, men også påbud og begrænsninger, f.eks. i forhold til, hvor stor en del af grundarealet, der må anvendes til bebyggelse.

»Nybolig er digitalt førende i branchen. Og alle vores mæglere har adgang til et værktøj, der giver dem indsigt i hele boligens DNA og livshistorie. Det gæler også de servitutter, der måtte være. Hvis vi på nogen måde kan være med til at sikre ro i sjælen hos de mange mennesker, der modtager brev fra skattevæsnet i den kommende tid, står vi derfor naturligvis til rådighed,« siger Martin Dam Magnussen.

Den første besked, som Vurderingsstyrelsen udsender er ikke selve ejendomsvurderingen, men en såkaldt deklaration. Fra Vurderingsstyrelsen udsender denne, har man som boligejer fire uger til at reagere og gøre indsigelse.

Indlæser...
Internet Explorer understøttes ikke
Du bruger en browser, som vi ikke understøtter. Brug en af følgende browsere til at besøge vores side.