​Forældrekøbere skal være vakse ved havelågen

Det lave udbud af ejerlejligheder er en udfordring for landets forældrekøbere. Men der kan være håb forude, hvis man starter jagten hos en ejendomsmægler, der er specialiseret i at matche kunder med boliger.

Er du blandt de heldige, der har mulighed for at købe en lejlighed til dit barn, som mangler en studiebolig i en af de store byer, kræver det ikke kun økonomisk overskud. Du skal også være heldig og hurtig, hvis du skal gøre dig håb om at bliver ejer af en mindre ejerlejlighed.

For salget ejerlejligheder er nemlig eksploderet i år og udbuddet er faldet til det laveste i mange år, mens salgstiderne kun er gået en vej. Nemlig ned. I København tager det i gennemsnit under to måneder at sælge en lejlighed, fremgår det af tal fra Boligsiden.

-Det har i mange år været en udfordring at finde et sted at bo i det store byer, hvis det skal kunne klares på en SU og et studiejob. Det er ganske normalt at betale over 5.000 kr. om måneden for et klubværelse, og det betyder selvfølgelig, at forældrekøb kan være et attraktivt alternativ med den lave rente, vi har i øjeblikket, siger Peter J. Mattsen, der er administrerende direktør i Nybolig.

Men som boligmarkedet har udviklet sig under Covid-19, er det langt fra kun et spørgsmål om at være privilegeret. Man skal også være hurtig, heldig og beslutsom, men mæglerdirektøren.

-Salget af forældrekøbslejligheder er steget markant i år, og mange har oplevet, at den lejlighed, de havde udset sig, er blevet solgt for næsen af dem. Det er selvfølgelig dybt frustrerende, når man selv med muligheden for at købe, mens udbuddet er lavt, men det er der heldigvis råd for, mener Peter J. Mattsen.

Han anbefaler derfor forældrekøbere at henvende sig til deres lokale ejendomsmægler for at få hjælp.

-Vi kender både lejemarkedet og ejerboligmarkedet og har en tæt kontakt til andre mæglere. Ved at bruge en ejendomsmægler kan du både spare en masse tid, hvor du slipper for at gå forgæves og samtidig har du en faglighed ved din side, som kan hjælpe i alle facetter af boligsøgningen og sørge for, at alt går rigtigt til. I Nybolig har vi netop lanceret et produkt, vi kalder Nybolig Match, som er relevant i forhold til forældrekøb, siger Peter J. Mattsen.

Indlæser...
Internet Explorer understøttes ikke
Du bruger en browser, som vi ikke understøtter. Brug en af følgende browsere til at besøge vores side.