Husk dine pligter som husejer i en kold tid

Som boligejer er man underlagt en række lovpligtige regler såsom snerydning og træfældning. Hvis ikke man lever op til sine forpligtelser, kan man risikere at forvolde personskade og dermed hænge på store erstatningskrav. Nybolig giver råd til den kolde tid.

Den første sne har allerede meldt sin ankomst. Selvom det giver de fleste danskere lyst til at begive sig under et varmt tæppe på sofaen, er der faktisk en række regler, du som boligejer har pligt til at være opmærksom på.

Overholder man ikke disse regler, kan man risikere unødvendige regninger, utilfredse naboer og ultimativt en potentiel millionerstatning.

-Det er nok ikke top of mind hos de fleste husejere, men ejer man en bolig med fritliggende have og fortov, har man faktisk et ansvar for, hvilke farer ens hus og omgivelser kan påføre andre mennesker, når de færdes nær ens matrikel, siger Alexander Falck Winther, pressechef i Nybolig.

Ifølge ejendomsmæglerkæden er det særlig vigtigt i en årstid som nu, hvor sandsynligheden for minustemperaturer, sne og isslag er stor.

-Som boligejer har man pligt til at sikre, at ens fortov er ryddet for sne, og at der enten er gruset eller saltet. På den måde sikrer man, at forbipasserende ikke glider og kommer til skade. I praksis betyder det faktisk, at man skal ud med skovl og salt om morgenen, inden man drager afsted på arbejde. For hvis uheldet er ude for skraldemanden, postbuddet eller en tilfældig forbipasserende, kan man som boligejer blive gjort erstatningspligtig, fortæller Alexander Falck Winther.

På samme vis har man som husejer også pligt til at sikre, at planter og træer ikke er til gene for forbipasserende, bilister eller offentlig infrastruktur som fx forsyningsledninger eller brandhaner.

-Har man et gammel træ i sin have, som er i dårlig forfatning, og som ikke ser ud til at klare en barsk vinter, bør man bestemt overveje at styne eller helt fælde det, inden det barske vintervejr sætter ind. Udover risikoen for en økonomisk erstatning kan et væltet træ også forrette skader på personer eller køretøjer, så det gør man klogt i at tage alvorligt, afslutter Alexander Falck Winther.

Du kan læse mere om dine forpligtelser i den kolde tid her

Indlæser...
Internet Explorer understøttes ikke
Du bruger en browser, som vi ikke understøtter. Brug en af følgende browsere til at besøge vores side.