2015 bød på bolig-boom

9. november - 2016

Positivismen er for alvor tilbage på boligmarkedet med flere bolighandler og højere priser, viser nye tal fra Danmarks Statistik, som Nybolig har analyseret.

2015 blev året, hvor der for alvor kom gang i det danske boligsalg. Fra 2014 til 2015 steg antallet af ejendomshandler således med 17,6 pct. landsplan. Det viser en ny opgørelse fra Danmarks Statistik. 

-Selvom vi ikke er helt tilbage på samme høje antal handler før Finanskrisen, kan man roligt sige, at 2015 blev året, hvor danskerne for alvor kom i boligkøbe-mode, siger presseansvarlig i Nybolig, Thomas Hovgaard.

Han mener, at de historisk lave boligrenter og en generelt øget tillid til både husholdningernes egen økonomi og dansk økonomi har været med til at booste boligsalget i 2015.

-Der er kommet positivisme tilbage på boligmarkedet, og det er godt, at flere får realiseret deres boligdrømme, så det ikke kun bliver ved drømmene, siger Thomas Hovgaard.

-Samtidig er det også glædeligt, at opturen ikke kun gælder hovedstaden, men hele landet. Faktisk har den største stigning i antal handler været i Region Midtjylland med 19 pct., og kigger vi på priserne, er de faktisk også steget i hele landet, siger Thomas Hovgaard.

Det samlede salg af ejendomme på landsplan, inklusive erhvervsejendomme, landbrug og grunde, var på 112.323 ejendomme i 2015. 


Se flere tal fra 2015 her