2015 bød på bolig-boom

9. november - 2016

Positivismen er for alvor tilbage på boligmarkedet med flere bolighandler og højere priser, viser nye tal fra Danmarks Statistik, som Nybolig har analyseret.

Den, der gemmer til natten, gemmer til katten, lyder et gammelt ordsprog. Samme logik kan desværre også overføres til en del boligejere, mener ejendomsmæglerkæden Nybolig. Ifølge tidligere undersøgelser forsømmer op imod hver femte boligejer nemlig vedligeholdelsen af deres hus. Og det kan i sidste ende blive dyrt.

-Desværre glemmer en del boligejere, at en bolig er ligesom en krop. Den skal vedligeholdes, man skal behandle den ordentligt, før det er for sent. Ved at ofre lidt tid og penge i god tid, kan man slippe for langt større ærgrelser og udgifter senere, og så har man også et pænt og velholdt hus, som er langt mere værd, hvis man pludselig skal sælge det, siger Thomas Hovgaard, der er relationschef i Nybolig.

September måned er den oplagte periode at sørge for, at boligen er klargjort til den lange danske vinter, som med sit ustadige vejr kan slide hårdt på boligens vitale bygningsdele.

-Både bygningsdele og arealer omkring huset bør man gå efter i sømmene, inden vinteren sætter ind. Har man ikke mod på at trække i arbejdstøjet selv, anbefaler vi, at man får hjælp fra en professionel håndværker, siger Thomas Hovgaard.