7.000 færre boliger til salg på tre år

Det lave boligudbud lige nu gør det mere attraktivt at være boligsælger. Det er især parcelhuse og sommerhuse, der er blevet færre af til køberne. 

Selvom der 47.027 ejerboliger at vælge imellem hos landets ejendomsmæglere, er udbuddet faldet 12,3 pct. siden februar 2015, eller med knap 7.000 boliger. Det viser tal fra Boligsiden.dk over villaer, rækkehuse, sommerhuse og ejerlejligheder, som ejendomsmæglerkæden Nybolig har analyseret.
 
-Det lave og faldende udbud af boliger til salg er godt nyt for de, som har til bolig til salg eller gå i overvejelser om det, siger relationschef i Nybolig, Thomas Hovgaard. 
 
Ifølge ham er kombinationen af lavt udbud og højkonjunktur nemlig opskriften på, hvad der går under betegnelsen sælgers marked. 
 
-Hvor man for blot få år siden godt kunne tillade sig at være tålmodig og afventede, risikerer man med nølen nu at misse en handel, fordi der simpelthen er flere om buddet med mulighed for købe fast ejendom, siger Thomas Hovgaard.  
 
Det er især antallet af sommerhuse og villaer, der er faldet meget. Mens udbuddet er af sommerhuse er faldet med 12 pct., er antallet af villaer til salg faldet med 14 pct. 
 
-Grunden til, at faldet for ejerlejligheder har været relativt lavt skyldes, at der i forvejen har været ret stor efterspørgsel efter disse i de store byer, som alt andet lige tegner sig for en procentmæssig stor mængde boligsalg, siger Thomas Hovgaard. 
 
Sommerhuse: feb.2015 11232, feb. 2018 9869 12 pct.
Indlæser...
Internet Explorer understøttes ikke
Du bruger en browser, som vi ikke understøtter. Brug en af følgende browsere til at besøge vores side.