Boligejere stemmer blåt

31. oktober - 2016

Lars Løkke Rasmussen kan ånde lettet op, når han skal præsentere fremtidens boligskatter, for mange af boligejerne stemmer nemlig på Venstre, viser ny spørgeskemaundersøgelse blandt boligejere, som Nybolig har foretaget.

Hvis de personer, som har handlet bolig via Nybolig de sidste tre måneder, skulle sammensætte Folketinget, ville Lars Løkke Rasmussen trygt kunne blive siddende på Statsministerposten. Af de 1.100 personer, Nybolig har spurgt i en ny landsdækkende spørgeskemaundersøgelse om boligmarkedet, står blå blok nemlig til 54,4 pct. af stemmerne, mens rød blok må nøjes med 31 pct.  De sidste 14,6 pct. har enten undladt at stemme, stemt blankt eller har ikke stemmeret.

-De fleste af boligejerne er ikke bare borgerlige, når vi spørger dem, de er faktisk også gladest for regeringspartiet Venstre, som er det klart største parti i vores måling med 23,1 pct. af stemmerne, og det er jo ganske overraskende i forhold til, hvordan det gik ved sidste valg, hvor vælgerne gav dem en regulær lussing, siger Thomas Hovgaard, der er presseansvarlig i Nybolig.

Derfor kan regeringen ifølge Nybolig have en fordel i forbindelse med forhandlingen af den kommende boligpakke.

-Når man skal fremlægge et forslag til nye boligskatter, som i deres udgangspunkt sikkert vil være blå, er det jo alt andet lige en fordel, at flertallet af dem, som vil blive påvirket af ens politik, grundlæggende deler holdning med ens selv. Malurten i bægeret er dog Liberal Alliance og Konservative, som tilsammen har 15 pct. af stemmerne, og de er jo notorisk i mod en stigning i boligskatterne, siger Thomas Hovgaard.

DF-vælgere sælger flest villaer og sommerhuse

Mens Venstre kommer ud som det største parti, når man samler alle respondenterne, er det faktisk Dansk Folkeparti, der løber af med sejren, hvis man kigger isoleret på dem, der har solgt enten deres villa eller sommerhus de seneste tre måneder.

-DF er et parti, som finder mest støtte i yderområderne og i den ældre del af befolkningen, og det er jo typisk også der, man vil se både flest villaer og sommerhuse. Og den ældre del af befolkningen vil af forskellige naturlige grunde altid fylde pænt i salgsstatistikken. Kigger man modsat på køb af lejligheder, som primært knytter sig til større byer, er DF et af de mindste partier med kun 6 pct. af stemmerne, forklarer Thomas Hovgaard.