Nybolig: Boligmarkedet i form til en ironman

4. juli - 2016

Der er grund til at have ja-hatten på i forhold til det danske boligmarked. Ifølge ejendomsmæglerkæden Nybolig er boligmarkedet nemlig i sit livs form trods regionale forskelle.

Med historisk lave renter, faldende ledighed og sikker afstand til Finanskrisen ser det danske boligmarked ud til at være i sit livs form. Det vurderer ejendomsmæglerkæden Nybolig, som har analyseret boligmarkedets nøgletal for de sidste tre år.

-Alle er efterhånden enige om, at vi har lagt Finanskrisen definitivt bag os. Boligpriserne er steget igen, folk sælger og køber på livet løs, der har i det hele taget indfundet sig en ro og stabilitet på boligmarkedet, som har været efterlyst gennem flere år, siger Thomas Hovgaard, presseansvarlig i Nybolig.

Når man kigger på nøgletallene, altså udbudspriser, slagspriser, antallet af solgte boliger, liggetider, prisnedslag, politiske indgreb og finansieringsmuligheder, fremstår der et billede af et stabilt boligmarked.

-Det er klart, at man i visse yderområder i fx Jylland og på Lolland vil mene, at boligmarkedet stadig lader meget tilbage at ønske. Fx stigende priser og flere købere. Men vi mener, at det er en helt anden faktor end renter og optimisme på boligmarkedet, der er skyld i, at visse områder hænger i bremsen. Det handler om en urbaniseringstendens, som man faktisk ser over det meste af verden, og den kan man nok ikke regulere sig ud af, fortæller Thomas Hovgaard.  

Ifølge en række analyser, som Nybolig har foretaget blandt både sine mæglere og befolkningen i begyndelsen af 2016, er der en generel forventning om, at boligmarkedet i de kommende år vil være præget af stabilitet.

-Der er fra politisk hold indført en række nye krav for skabe en højre grad af sikkerhed på boligmarkedet, bl.a. at man selv skal stille med 5 pct. af udbetalingen. Samtidig ser det også ud til, at både boligejerne og finanssektoren er blevet kloge af skade fra de turbulente finanskriseår, så vores samlede vurdering er helt klart, at det danske boligmarkedet er sundt, siger Thomas Hovgaard.