Boligsalget buldrer afsted

Pressemeddelelse 30. april 2015

Opsvinget på boligmarkedet fortsætter med uformindsket styrke, viser helt friske tal fra Nybolig, som er en af landets største ejendomsmæglerkæder.

Nyboligs samlede boligsalg steg med 29 pct. i april i forhold til samme måned året før, og der er fremgang i samtlige landsdele. Dermed er boligsalget nu på det højeste april-niveau siden 2008. 
 
24 pct. flere villaer, 35 pct. flere lejligheder og 48 pct. flere sommerhuse solgte Nyboligs ejendomsmæglere i april.

- Salget er vokset markant siden nytår. Man kan sige, at boligkøberne har slækket på tøjlerne, som de ellers har holdt rigtigt godt fast i, siden finanskrisen lagde boligmarkedet ned i 2008, siger Nyboligs pressechef, Kim Pauli.

Der er to hovedforklaringer på, at salget stiger.

- For det første skraber renten bunden. For det andet er danskerne blevet mere optimistiske, fordi vi næsten dagligt bombarderes med økonomiske nøgletal, som indikerer, at det går den rigtige vej. Ledigheden falder, samtidig med at forbrugertilliden og huspristilliden er steget. Der er meget psykologi, når vi taler bolighandel. Jo mere tryg man føler sig i forhold til sit job og økonomi, desto større mod har man på at købe bolig, forklarer Kim Pauli.

Selv om det samlede salg af boliger er steget i samtlige landsdele, er det fortsat regionale forskelle på, hvordan boligsalget har udvikler sig. Det største salg sker i byerne.

- Det er for meget at sige, at vi er på den anden side af krisen, men vi ser ud til at være stærkt på vej ud af den, siger Kim Pauli.