Danske boligejere går fri af Brexit

24. juni - 2016

Ifølge ejendomsmæglerkæden Nybolig har danske boligejere ikke grund til at være bekymret over Storbritanniens udtrædelse af EU. Man bør købe og sælge bolig, som man ville have gjort i går, lyder analysen.

Danske boligejere får ikke en ekstraregning, når Storbritannien træder ud af EU. Sådan lyder vurderingen fra ejendomsmæglerkæden Nybolig, som står for ca. 20 pct. af de danske bolighandler.

-Selvom det stadig kun er få timer siden, at Storbritanniens valgte at træde ud af EU, er vores analyse, at danske boligejere i fremtiden ikke kommer til at blive ramt negativt af Brexit. Vi vil højst se, at boligfinancieringen kan blive billigere, fordi den danske krone er blevet en endnu mere attraktiv valuta, og det kan de fleste vel leve med, fortæller Thomas Hovgaard, der er presseansvarlig i Nybolig.

Det er vigtigt for Nybolig at mane til forsigtighed oven på en afstemning, som har budt på mange forskellige bud på fremtidsscenarier.

-Hvis man overvejer at enten sælge eller købe bolig, bør Brexit ikke give anledning til at udsætte de overvejelser, man bør handle, ligesom man ville have gjort i går. Det danske boligmarked er meget stabilt, og vi har stadig et af verdens bedste og billigste realkreditsystemer. Og det er ikke vores vurdering, at det britiske EU-valg kommer til at lave om på det, siger Thomas Hovgaard.