Ejendomsmægleres troværdighed stiger

17. november - 2016

At ejendomsmæglernes troværdighed er steget, bør ikke blive en enlig svale. Branchen skal blive bedre til at fortælle de gode historier, mener Nybolig.

De lever af deres troværdighed, når de sælger vores boliger, og alligevel frister ejendomsmæglerne en tilværelse i bunden af troværdighedsskalaen sammen med politikere og bilforhandlere. Men nu kan de omsider ranke ryggen. Over det sidste år er ejendomsmæglernes troværdighed nemlig steget signifikant. Det viser den årlige troværdighedsanalyse fra Radius Kommunikation, som Epinion har gennemført.

-Ejendomsmæglernes succes står og falder med deres troværdighed. Derfor er det utroligt glædeligt, at deres troværdighed er steget, siger presseansvarlig i Nybolig, Thomas Hovgaard.

Han mener, at der er to primære grunde til, at ejendomsmæglerne kommer godt ud af den årlige troværdighedsmåling.

-For det første er vi kommet på lang afstand af finanskrisen, hvor de fleste professioner i finanssektoren fik alvorlige ridser i omdømmelakken. Nu går det godt på boligmarkedet og den positive stemning smitter selvfølgelig også af på, hvordan vi opfatter ejendomsmæglerne. Og for det andet tror jeg også, at branchen har kigget indad og over en kam er blevet mere kundefokuseret, siger Thomas Hovgaard.

Han håber ikke, at branchen vil læne sig tilbage og hvile på laurbæerne, men i stedet anstrenge sig for, at den gode udvikling stiger.

-Der er momentum nu, og det skal hele branchen være opmærksom på. Med flere positive historier, hvor ejendomsmæglerne lykkes med at fortælle, hvilken forskel de gør på boligmarkedet, tror jeg, at vi også næste år kan kippe med flaget, siger Thomas Hovgaard.