Hver fjerde køber drømmeboligen

8. november - 2016

Hvis boligmarkedet er en indikator for nationens tilstand, står det godt til, mener Nybolig på baggrund af ny undersøgelse.

Godt hver fjerde nyslåede boligejer har købt drømmeboligen. Det viser en spørgeskemaundersøgelse, som ejendomsmæglerkæden Nybolig har foretaget blandt 1.100 boligkøbere fra juli til september. 

Nybolig har spurgt, hvorfor folk har valgt at flytte og dermed købe ny bolig. Topscoren er ikke overraskende ønsket om mere eller mindre plads, som 43 pct. har svaret. På andenpladsen kommer ”udlever min boligdrøm” med 23 pct. Og netop det svar glæder Nyboligs direktør, Lene Qvist.

-Vi har jo alle sammen vores drømme, så når så mange er i stand til at udleve dem med noget så centralt og betydningsfuldt som vores hjem, hvor vi tilbringer en ret stor del af vores liv og investerer en stor del af vores indkomst, er det utroligt positivt. Jeg hæfter mig også ved, at kun 5 pct. svarer, at de er flyttet på grund af økonomi, så hvis boligmarkedet er en indikator for, hvordan vi har det som nation, så ser det faktisk ret godt ud, siger Lene Qvist.   

Tager sagen i egen hånd
Selvom kun 5 pct. ifølge undersøgelsen flytter, fordi de ikke trives i deres bolig, vidner det ifølge Lene Qvist om et dynamisk boligmarked, hvor der ikke behøver at være langt fra tanke til handling.

-Hvis folk er utilfredse med deres bolig, eller drømmer om noget andet, så gør de noget ved det og flytter. Og det kan netop lade sig gøre, fordi vi har et dynamisk boligmarked og et velfungerende realkreditsystem, siger Lene Qvist.