I foråret går flest på boligjagt

27. februar - 2017

Et boligsalg skal som udgangspunkt ske, når man har behovet, men går man i salgstanker, er foråret et godt tidspunkt at sælge, fordi mange boligkøbere viser interesse her, vurderer seniorøkonom.

Efter vinter kommer vår, vintergækker og lysere dage, men også på boligmarkedet viser foråret sig fra sin bedste side. Udover stigende boligpriser, faldende liggetider og flere boligsalg de sidste par år er foråret traditionelt også den periode på året, hvor flest går på boligjagt.
 
Derfor er Nybolig ikke i tvivl om, at eventuelle flyttedrømme med fordel kan omsættes til praksis nu.
 
-Hvis man går i salgstanker, er der ingen tvivl om, at foråret er den tid, hvor man får flest motiverede købere til sin bolig. De sidste mange år på boligmarkedet har i hvert fald vist, at interessen her i årets første måneder plejer at være stor, siger Thomas Hovgaard, der er presseansvarlig i Nybolig
 
Han anbefaler derfor, at man giver et par af sine lokale ejendomsmæglere et kald.
 
-Det er altid fornuftigt at få en professionel, der kender det lokale boligmarked, til at give en vurdering. Måske bliver man positivt overrasket, siger Thomas Hovgaard.
 
Flere boligkøbere tager forårsjakken på
Seniorøkonom og boligekspert i Nykredit Jeppe Borre ser også en tendens til, at der med foråret kommer mere liv i boligmarkedet.
 
-Det skal dog ikke forstås som en komplet opblomstring af boligmarkedet efter at have ligget fuldstændig i dvale henover vinteren. Der er bestemt også aktivitet på boligmarkedet i vintermånederne, men ikke desto mindre tager lidt flere boligkøbere såvel som boligsælgere forårsjakken på for at gøre en god bolighandel, siger Jeppe Borre.
 
Han peger på, at aktiviteten desuden imødekommes af, at der også kommer flere boliger til salg. Boligudbuddet er typisk lidt højere i forsommeren sammenlignet med resten af året.
 
-Man skal sætte boligen til salg, når man har et behov for det. Og selvom der er tegn til, at aktiviteten og priserne stiger en spids i foråret, så er der også en risiko ved at vente, hvis man alternativt var klar til at sælge allerede i efteråret, fx risikoen for at sidde med to boligudgifter, siger Jeppe Borre.

Bestil en gratis salgsvurdering