Sommerhuskøbere er allerede i påskehumør

Pressemeddelelse 23. marts 2015

Påsken er traditionelt startskuddet for salget af sommerhuse, men køberne har i år taget forskud på sæsonen. Salget i årets første to måneder ligger 36 pct. over sidste år, viser salgstal fra Nybolig. Sammenlagt er der sommerhuse for 15 mia. kr. til salg.

Lave priser og en rente, der skraber bunden, har i år fået sommerhuskøberne på banen langt tidligere end normalt.

I årets første måneder er salget af sommerhuse således steget med 36 pct. sammenlignet med sidste år, viser salgstal fra Nybolig, der er en af landets største ejendomsmæglerkæder. 

- Traditionelt er påsken startskuddet til salget af sommerhuse, men i år kan vi konstatere, at køberne allerede er på banen, og at de er i et usædvanligt godt forårshumør. Baggrunden for det større salg er bl.a., at mange sælgere af sommerhuse har indset, at prisen skal sættes ned til et realistisk niveau, hvis købernes interesse skal vækkes og samtidig er køberne begunstigede af en historisk lav rente, fortæller Nyboligs pressechef, Kim Pauli.

- Selv om priserne i de seneste 12 måneder er steget i nogle af de store sommerhusområder, ligger de fortsat et pænt stykke under toppen dvs. umiddelbart før finanskrisen i 2008, siger Kim Pauli.

Med sommerhuse for sammenlagt 15 mia. kr. til salg på landsplan og påsken som katalysator venter Nybolig, at tusindvis af huse får nye ejere i år.

- Der er dog stadig et stykke vej, før salget når det euforiske niveau fra før finanskrisen. Men der er ingen tvivl om, at interessen for at anskaffe sig et sommerhus er stigende, og der er fortsat et stort udbud af huse til salg, så køberne har meget at vælge imellem overalt i landet. Det er især de store sommerhusområder, som tiltrækker de fleste købere. Men også i de mest eftertragtede områder er det muligt at få et rigtigt godt sommerhus til under én million kr., tilføjer Kim Pauli.

Danmarks dyreste postnummer på sommerhuset er 3220 Tisvildeleje på Sjællands nordkyst, hvor et hus på 75 kvm. i gennemsnit koster 2.241.000 kr. På anden og tredjepladsen kommer Skagen og Hornbæk med priser på henholdsvis 1.962.000 kr. og 1.922.000 kr., mens det billigste postnummer er 4593 Eskebjerg ved Kalundborg, hvor gennemsnitshuset koster 415.000 kr.