Vi tror på lav boligrente i mange år frem

19. oktober - 2016

Halvdelen af boligkøberne tror, at boligrenten vil være lav mange år frem, viser ny undersøgelse fra Nybolig blandt 1.100 nyslåede boligejere.

Renten på vores boliglån vil forblive lav mange år frem. I hvert fald hvis man skal tro på halvdelen af de boligkøbere, som ejendomsmæglerkæden Nybolig har formidlet en bolig til de seneste tre måneder.
Det viser en spørgeskemaundersøgelse, som Nybolig har foretaget blandt 1.100 boligkøbere mellem juli og september.

Ifølge Nybolig er troen på en lav rente et klart tegn på, at rigtig mange boligejere for alvor har lagt finanskrisen bag sig og ser et stabilt boligmarked foran sig.

-Boligejerne er kommet videre oven på den mavepuster, Finanskrisen var for mange med tvangsauktioner, faldende priser og lange liggetider. Når vi spørger dem, der netop har købt bolig, er det faktisk kun 20 pct., som ikke direkte er optimistiske på den lave rentes vegne, siger Thomas Hovgaard, der er presseansvarlig i Nybolig.   

Godt 20 pct. mener ikke, at renten vil blive ved med at være lav, mens 30 pct. ikke har et bud på rentens langsigtede udvikling.

-Selvom hver femte boligejer ikke tror på en lav rente de næste mange år, mener vi, at der fra boligejerne generelt er tale om stor tillid og fortrøstningsfuldhed til det danske boligmarked. Når renten er lav, skyldes det bl.a., at der generelt er lav vækst i Europa, og at tilliden til de danske realkreditobligationer fortsat er meget høj, siger Thomas Hovgaard.