Hvad er min bolig værd?

Har udviklingen på boligmarkedet fået dig til tænke: Hvad er mit hus værd? Hvad koster naboens hus nu? Og er min bolig steget i værdi?

Der er flere måder at se, hvad din bolig er værd

Hvad er min bolig værd? Det spørgsmål melder sig for mange danskere, og du kan få et svar på flere måder. Du kan få en cirkapris med en prisberegner på nettet. Og hvis du har brug for en mere konkret og pålidelig pris, kan du kontakte din lokale Nybolig-mægler.

Med en onlinevurdering kan du få en hurtig cirkapris ud fra nogle grundlæggende fakta om din bolig. Beregningen bygger på fakta om din boligs størrelse, beliggenhed, antal værelser og aktuelle salgspriser i området. Husk, at den ikke altid giver en nøjagtig vurdering af din boligs værdi, fordi den bygger på generelle prismodeller.

En ejendomsmægler fra Nybolig kan give dig en mere nøjagtig vurdering af din boligs værdi. Han eller hun har en dyb erfaring og kendskab til boligmarkedet i dit område. Hvis du skal sælge, kan du få en detaljeret plan med flere prisforslag alt efter, om du vil have et hurtigt boligsalg eller har tid til at vente for måske at få en bedre pris.

Få en præcis, aktuel og gratis boligvurdering hos Nybolig

Din Nybolig-mægler kan give en præcis og pålidelig vurdering af din boligs værdi, fordi de har en omfattende viden om det lokale boligmarked. Ejendomsmæglere ser på flere forskellige faktorer for at bestemme din boligs værdi. Blandt andet beliggenhed, størrelse, alder, stand og markedstendenser.

En prisvurdering fra Nybolig er selvfølgelig gratis.

Nyboligs mæglere har flere værktøjer, der hjælper dem med at vurdere boligens værdi nøjagtigt. For eksempel ser de på data om tidligere salgspriser og lignende boliger i området. De har også data om prisudviklingen og tendenserne i markedet.

Nyboligs mæglere bruger naturligvis også deres personlige erfaring og indsigt i det lokale marked, når de sætter den rigtige pris på din bolig. De forstår det lokale boligmarked, i hvilke ønsker køberne har, hvad der er til salg og det giver dig en mere præcis vurdering.

 

Bestil en gratis og uforpligtende salgsvurdering her

Offentlig ejendomsvurdering

Læs mere om den offentlige ejendomsvurdering her

Den offentlige ejendomsvurdering er en vurdering af alle ejendomme i landet. Vurderingen sker normalt hvert 2. år og er baseret på boligens størrelse, beliggenhed og alder, forskudt på andels-, leje- og ejerboliger.

Formålet med ejendomsvurderingen er, at ejerne betaler den rigtige ejendomsskat og ejendomsværdi skat for boligen. Den offentlige ejendomsværdi på en ejerbolig er også vigtig, når man køber bolig, fordi det har en indflydelse på, hvor dyrt det er at bo i boligen.

Den offentlige ejendomsvurdering afspejler ikke den faktiske salgspris for ejendommen. Hvis du vil have en aktuel salgspris, kræver det en mere detaljeret vurdering fra en ejendomsmægler.

Bliv ikke misledt af en boligværdi beregner online

Det er altid spændende at få en vurdering af, hvad din bolig er værd. En online boligprisberegner kan være en god start, men du kan ikke stole blindt på den pris, du får. Her kan du se hvorfor.

Online boligprisberegneren baserer sin vurdering på en række fakta om boligen: Størrelse, beliggenhed og alder på boligen. Men beregneren har ikke altid adgang til de nyeste data om boligmarkedet eller detaljer om boligen, som kan påvirke prisen. Derfor kan vurderingen være upræcis.

Prisberegneren bruger en standardiseret formel til at vurdere prisen på din bolig. Samtidig kan boligmarkedet ændre sig hurtigt, og selv små ændringer i det lokale marked kan påvirke prisen. Derfor kan prisberegneren ikke nødvendigvis give dig en helt aktuel pris.

En personlig vurdering fra en ejendomsmægler giver en mere præcis vurdering af boligens værdi, fordi mægleren også tager højde for boligens unikke egenskaber og samtidig kender det lokale marked godt, med hvilke og hvor mange købere og boliger der er.

Hvordan beregner Nybolig salgsprisen? 

Nyboligs ejendomsmæglere beregner salgsprisen på en bolig ud fra en række faktorer. Her er nogle af de vigtigste.

Beliggenheden er en af de vigtigste faktorer, når man fastsætter prisen på en bolig. En ejendomsmægler tager højde for områdets popularitet, infrastruktur, tilgængelighed og naboskab, når han eller hun fastsætter prisen.

Boligens stand er også afgørende. Din Nybolig-mægler ser på boligens alder, vedligeholdelse og eventuelle forbedringer, der er blevet udført. Det er vigtigt hvordan boligen er isoleret og hvilke(n) varmekilde der er.

Boligens størrelse og ruminddeling spiller også en rolle. Mægleren ser på antallet af værelser, badeværelser og andre rum, og hvordan boligens indretning fungerer i forhold til dagligdagen og hvilke muligheder der er for at tilpasse til forskellige køberes ønsker.

Aktiviteten på markedet påvirker i høj grad din boligs værdi. Derfor undersøger ejendomsmægleren, hvad lignende boliger i området er blevet solgt til, og hvordan de er i forhold til din bolig, hvilke der er til salg nu og især hvilke købere der er i markedet.

Når ejendomsmægleren har analyseret alle de faktorer, sætter han eller hun en salgspris og en plan for markedsføring og opfølgning. Den endelige pris og plan for et eventuelt salg af din bolig fastsætter mægleren sammen med dig.

Boligmarkedet påvirker din boligværdi

Efterspørgslen efter boliger på markedet påvirker prisen på din bolig. Hvis boligmarkedet er i en situation med stor efterspørgsel, giver det typisk en højere vurdering af din bolig. Omvendt får du en lavere vurdering, hvis boligmarkedet er mindre aktivt.

Der er som regel stor forskel på, hvor meget aktivitet der er forskellige steder i landet. Så selvom du hører i medierne, at boligmarkedet står lidt stille, kan situationen se helt anderledes ud i dit område. Derfor kan du altid kontakte den lokale Nybolig-mægler for at høre om, hvordan markedet ser ud lige nu i netop din by.

Hvad gør min bolig mere værd?

Der er flere måder, du kan øge værdien af din bolig på.

Du kan øge din boligs værdi ved at:

  1. Renovere
    Det kan være alt fra at opgradere køkkenet eller badeværelset, til at tilføje en udvidelse eller ombygning af et loft eller en kælder.

  2. Vedligeholde
    Sørg for at reparere fejl og mangler. Vedligehold din bolig det løbende ved at male, gøre grundigt rent og ordne haven.

  3. Energioptimere
    Du kan for eksempel isolere, udskifte gamle vinduer, eller døre, skifte varmekilde eller installere solceller. 

  4. Forbedre boligens udseende
    Det første indtryk er afgørende. Derfor er det vigtigt at sørge for, at boligen ser tiltalende ud allerede fra fortovet. Sørg for at pleje haven og beskære buske og træer. Du kan også male facaden og lave en bedre udendørsbelysning. Det er selvfølgelig også vigtigt at reparere synlige skader på taget eller facaden.

  5. Tilføjelser og opdateringer
    Smarte boliger tiltaler mange købere. Du kan overveje at installere et sikkerhedssystem eller et system til at kontrollere lys, varme og andet. Den slags kan du også selv have glæde af, så længe du selv bor i boligen.

Vi viser din bolig fra sin bedste side

 

Besøg din lokale Nybolig

Din lokale Nybolig-mægler kan også hjælpe dig, selvom du ikke har planer om at sælge din bolig lige nu. Du kan for eksempel altid ringe eller møde op i forretningen, hvis du vil høre mere om det lokale boligmarked og hvordan priserne udvikler sig.

Nyboligs mæglere har stor erfaring med at sætte den rigtige pris, og derfor ved de også, hvordan du kan hæve værdien på din bolig. Du kan både gøre din bolig mere værd ved at tilbygge, ændre planløsning, energioptimere og renovere. Din Nybolig-mægler kan rådgive dig om, hvad du får mest ud af at bruge tid og penge på.

Du kan også få gode råd om din boligsituation. Gennem hele livet opstår der nye behov, når man får børn, går på pension eller lignende. Din Nybolig-mægler har erfaringer med alle de forskellige livsbegivenheder og kan hjælpe med at finde den bolig, der passer bedst til dine behov.

Kom forbi en Nybolig-forretning og få svar på dine boligspørgsmål.

 

Ofte stillede spørgsmål om bolig og værdi

Der er mange gode grunde til at få tjekket prisen på sin bolig. Det kan både være, hvis du overvejer at sælge den eller hvis du vil omlægge dit realkreditlån eller optage et nyt lån i boligen. Og så kan det selvfølgelig også bare være, at du er nysgerrig.

Hvis du bare er nysgerrig på en cirkapris, kan du taste nogle fakta om din bolig ind i en online prisberegner og få et hurtigt bud på prisen.

Men hvis du vil sælge eller optage et lån, skal der en mere præcis vurdering til. Du kan kontakte en mægler for at få en salgsvurdering, og hvis du allerede taler med din bank om et lån, bestiller de en vurdering af boligen.

Det er en god idé at få en professionel vurdering fra en ejendomsmægler, inden man beslutter sig for at købe eller sælge en andelsbolig. Det kan nemlig være lidt indviklet at forstå, hvordan man vurderer prisen på en andelsbolig.

For det første er beliggenheden selvfølgelig vigtig. Hvis boligen ligger centralt i en storby eller tæt på gode transportmuligheder, kan det øge dens værdi.

For det andet er boligens størrelse, indretning og stand er også vigtig. Udover andelskronen øger forbedringer i boligen, øger det værdien med et vist beløb. Alle forbedringer bliver dog mindre værd år efter år indtil de til sidst er væk.

Endelig kan andelsforeningens økonomi også påvirke prisen. Hvis foreningen har en sund økonomi, og der er styr på økonomien, kan det give tryghed for køberen og øge værdien af andelsboligen.

En andelsbolig kan aldrig blive solgt højere end maksimalprisen. Den fastsættes af en andelskrone bestemt på foreningens generalforsamling plus forbedringer og vedligeholdelsesmæssig stand. Den kan godt handles under maksimalprisen.

Det er naturligt at være nysgerrig. Mange danskere tjekker online for at se, om de kan regne ud, hvor meget naboens hus koster.

Når en bolig har fået en offentlig ejendomsvurdering, er den information offentligt tilgængelig hos Skat. Men husk, at den offentlige ejendomsvurdering kun giver en indikation om værdien, som skal bruges til at beregne skat.

Prisen er ofte en anden, når boligen skal sælges, fordi en ejendomsmægler ser på flere detaljer om boligen og kan fastsætte den rigtige pris i forhold til det lokale marked.

Man ikke sige noget helt generelt om, hvordan priserne på boliger udvikler sig i Danmark. Der er som regel regionale forskelle, der gør, at priserne falder i nogle landsdele, mens de stiger andre steder.

Når der er stor aktivitet på boligmarkedet, ser vi typisk, at priserne stiger hurtigst og mest i de største byer som København, Aarhus og Odense. Men omvendt kan priserne også falde hurtigere i byerne.

Historisk set har for eksempel Finanskrisen og senere energikrisen betydet faldende boligpriser. Men priserne retter sig op i løbet af en årrække. Derfor er boligkøb en langsigtet investering, og man kan ikke altid regne med, at man tjener på at sælge sin bolig videre.

Din lokale Nybolig-mægler har fingeren på pulsen med, hvordan priserne udvikler sig i netop dit område. Du kan altid ringe eller skrive for at høre mere.

Indlæser...
Internet Explorer understøttes ikke
Du bruger en browser, som vi ikke understøtter. Brug en af følgende browsere til at besøge vores side.