Side 1 af 217

 

Sommerhusmarkedet kort fortalt

Der findes cirka 200.000 sommerhuse i Danmark, og landets sommerhuse er flittigt benyttet af landets mange sommerhusejere men også flittigt udlejet til tyskere, hollændere, svenskere og nordmænd.

Hos Nybolig har vi altid flere tusinde sommerhuse til salg, og vi kan hjælpe dig trygt i mål, hvad end du ønsker hjælp til at købe sommerhus eller ønsker at sælge det sommerhus, du allerede ejer. Skal du købe sommerhus, er der rig mulighed for at finde netop den fritidsbolig, der passer til dine drømme og behov. 

Med mere end 220 forretninger fordelt over hele landet, har vi sommerhuse til salg i alle landets populære sommerhusområder.

Sommerhuse til salg i hele Danmark

Blandt de særligt populære sommerhusområdet i Jylland er byer som Blåvand, Hvide Sande, Søndervig, Thy, Blokhus og Ebeltoft. På Fyn er det især byer som Bogense og Hasmark på Nordfyn, og på Sydfyn er det adskillige områder omkring det sydfynske øhav. På Sjælland er det især langs kysterne og i Nordsjælland, at man finder mange sommerhuse i byer som fx Gilleje, Tisvildeleje, Hornbæk, Vig, Humlebæk og langs Sejerøbugten. Også Bornholm er flittigt besøgt af mange danskere i sommerhalvåret, og mange sommerhuse kommer løbende til salg på Solskinsøen. Her er især Rønne, Hasle, Gudhjem og Svaneke populære områder. 

Byggeboom i 1960’erne 

Som folkefærd har vi som danskere altid været glade for naturen og vores mange særprægede kyststrækninger. Men sommerhusboomet ramte først for alvor Danmark i 1960’erne, og langt størstedelen af sommerhuse til salg i dag, er bygget op gennem 1960’erne.

For mange sommerhuskøbere er det især værdier som frihed og ro, der driver drømmen om et dejligt sommerhus tæt på skov, natur og bølgernes brusen. Op gennem 1980’erne og 90’erne fik sommerhusene vokseværk, og i dag er den gennemsnitlige størrelse på et typisk dansk sommerhus 90 m2 – altså større end de fleste lejligheder. 

Investering eller fornøjelse?

Som handlende på sommerhusmarkedet har du givetvis spurgt dig selv, om køb af sommerhus kan være en god investering, samtidig med at det kan være fornøjeligt. Og her spiller især tidsaspektet ind.

Køb af sommerhus skal altid gøres på baggrund af et behov – ikke fordi du forventer en gevinst ved senere salg. Det må i hvert fald ikke være den primære årsag. Sommerhuse er den del af boligmarkedet, der første bliver berørt, når markedet ændrer sig, og sommerhusmarkedet kan derfor siges at være mere sårbart end det øvrige boligmarked.  

Når det er sagt, er køb af sommerhus oftest en god langsigtet investering. Historisk set har sommerhusejere i Nordsjælland kunne høste den største gevinst i kroner og ører, mens prisudviklingen på sommerhuse i de øvrige landsdele øst for Storebælt har været mere rolig.

Bevæger man vest for Storebælt, er det sommerhuse i Østjylland, der har oplevet de største prisstigninger, mens sommerhusejere i de øvrige egne vest for Storebælt også har oplevet pæne prisstigninger de senere år. 

 
Indlæser...
Nye boligskatter i 2024 - prøv vores skatteberegner og se, hvad de betyder for dig. Prøv her
Internet Explorer understøttes ikke
Du bruger en browser, som vi ikke understøtter. Brug en af følgende browsere til at besøge vores side.