Køb af andelsbolig

At købe en andelsbolig adskiller sig fra at købe en almindelig ejerbolig på nogle få, men afgørende punkter. Tag en ekspert med på råd. 

Når du skal købe en andelsbolig, kan det ofte betale sig at have en professionel rådgiver at støtte sig til. Én, som arbejder under mægleransvar og har styr på de nye regler. I Nybolig har vi stor erfaring med handel af andelsboliger og kender de særlige forhold, der gælder. 

Fri for ejendomsværdiskat 

Andelsboligen ligger et sted mellem at leje og eje sin egen bolig, men den nærmer sig mere og mere ejerboligen som boform. Det er en vigtig detalje, at andelsboliger er fritaget for den ejendomsværdiskat, som ejere af ejerboliger skal betale. Til gengæld har andelsboligforeninger ikke fradragsret for renter. 

Nye lånemuligheder

Som noget nyt kan du som andelshaver optage lån med pant i andelsbeviset. Renterne på den type lån er fradragsberettigede efter de almindelige regler. Men som andelshaver har du ikke helt de samme lånemuligheder som andre boligejere. Du kan optage private banklån eller boligkredit, men ikke realkreditlån.
Find din lokale Nybolig mægler
Regler for prisen

Ifølge Andelsboligloven er der regler for, hvor meget en andelsbolig må koste. Der findes forskellige beregningsmetoder, og det er generalforsamlingen i den enkelte andelsboligforening, der beslutter hvilken metode, der anvendes. Foreningen skal også godkende salgsaftalen, før du som køber kan overtage andelen. Men ét er, hvad andelsboligen højst må koste, noget andet er, hvad du kan få den for.
 

Hvad siger markedet?

Hos Nybolig følger vi udviklingen på andelsboligmarkedet tæt. Som en af Danmarks største ejendomsmæglerkæder er vi solidt repræsenteret i alle de større byer, hvor koncentrationen af andelsboliger er størst. Vi er engagerede og vant til at forhandle, så du får mest muligt for dine penge.
Kunne du tænke dig at vide lidt mere om boligkøb for førstegangskøbere - eller få din helt egen rådgiver?
Indlæser...
Internet Explorer understøttes ikke
Du bruger en browser, som vi ikke understøtter. Brug en af følgende browsere til at besøge vores side.