Hvor meget er din bolig steget i pris?

På årets tre første måneder kan en boligejer i gennemsnit notere en værdistigning på ca. 100.000 kr.

Vil du vide hvad prisstigningerne har gjort for dig?

Din ejerbolig er blevet 100.000 kr. mere værd i år

Det har været en særdeles god forretning på papiret at være boligejer i årets første tre måneder. I gennemsnit kan en boligejer notere en værdistigning på ca. 100.000 kr. fra januar til april. 

- Det er nogle ret høje prisstigninger, vi har været vidner til i årets første kvartal, og det er en direkte fortsættelse af 2020, som har været et historisk år på boligmarkedet og i verden i det hele taget. At ejerboliger er steget ca. 100.000 kr. på tre måneder er selvfølgelig kun på papiret, og for mange boligejere er den stigning uden betydning, hvis de ikke overvejer at sælge boligen, siger Peter J. Mattsen, der er administrerende direktør i Nybolig.

Så meget er de forskellige boligtyper i gennemsnit steget fra januar til og med marts 2021 – hele landet

Boligtype
 M2-pris januar   M2-pris marts  Stigning

Villa
150 m2:


15.555 kr.
 
16.139 kr.
 
87.600 kr.

Ejerlejlighed
100 m2: 


 31.284 kr.
 
32.590 kr.
 
130.600 kr.   

Sommerhus
80 m2:  

 
18.556 kr.

19.682 kr.
 
89.280 kr.

Ifølge Peter J. Mattsen er der et par oplagte forklaringer på prisstigningerne.

- Renten er fortsat lav, danskerne har stærke privatøkonomier, og under Corona har mange af os haft tid og lejlighed til at reflektere over vores boligsituation, hvilket har fået flere til at skifte bolig. Efterspørgslen har derfor oversteget udbuddet, og den slags giver som bekendt øgede priser, hvilket vi også har set på byggematerialer, fordi mange har haft overskud til at bygge om derhjemme under nedlukningen, siger Peter J. Mattsen.Han forventer, at prisstigningerne i takt med genåbningen af samfundet vil begynde at stilne af.

- Når vi begynder at kunne gøre alt det, vi ikke har kunnet i et år, vil vi nok se, at flere bruger mindre tid på deres bolig og mere tid på at indhente det forsømte. Det vil være fint for boligmarkedet, som vil finde et leje, hvor især købere får mere tid til at gå på boligjagt uden at se boligerne blive solgt for næsen af dem, siger Peter J. Mattsen. 

Koncept

Kan du ikke finde din nye bolig?

Går du med overvejelser om et nyt hjem, men har svært ved at finde det? Så kan vi hjælpe dig godt videre med Nybolig Match.

Fortæl os om dine behov og prioriteter, så står vi for at søge boligmarkedet igennem fra A til Å
 
Læs om Nybolig Match
Indlæser...
Internet Explorer understøttes ikke
Du bruger en browser, som vi ikke understøtter. Brug en af følgende browsere til at besøge vores side.