Flytte sammen

Fra at bo hver for sig til at flytte sammen og tage hul på voksenlivet.

Alexander og hans norske kæreste Elise skulle træffe en del overvejelser, da de i 2018 besluttede sig for at flytte sammen. Men hvilke overvejelser går man med, når man vælger at flytte samen? Alexander og Elise deler her deres historie. 

Min og Elises beslutning om at flytte sammen til Danmark i 2018 har været et stor skridt ud i noget ukendt. Det gælder især for Elise, der tog det store skridt og flyttede godt 1000 km sydpå - fra Trondheim i Midtnorge til Birkerød i Nordsjælland.  

Hvad betød noget for os?
Elise er vant til den bjergtagende norske natur. Derfor betød det meget for hende at finde et sted, hvor vi i weekenderne kunne nyde natur og ro men samtidig nemt kunne komme til København.

Derfor blev Birkerød den helt rette mellemvej for os mellem forstadsidyl og smuk natur og kun med 35 minutter i S-tog til Hovedbanegården – eller 50 minutter til Kastrup Lufthavn i forhold til nemt at kunne besøge Elises familie nær Trondheim.  

Leje, andel eller eje? 
Vi blev kærester tilbage i 2016, mens vi begge studerede. Elise studerede til sygeplejerske i Levanger, mens jeg studerede journalistik i Odense. Derfor blev vi enige om, at det var bedst at vente med at flytte sammen til vi begge var færdiguddannede, da uddannelse på tværs af landegrænser ville blive svært i praksis. Men derfra var vi hurtigt enige om, at en lejelejlighed var det rette valg for os. 

Vi kan godt lide den fleksibilitet, det giver os at bo til leje. På den måde føler vi os ikke for bundet til en bolig i forhold til det sted, vi er i livet. 

Elise er vant til den bjergtagende norske natur. Derfor betød det meget for hende at finde et sted, hvor vi i weekenderne kunne nyde natur og ro men samtidig nemt kunne komme til København.
Alexander og Elise

 

Står I med nogle af de samme overvejelser som Elise og Alexander, kan I få inspiration her til at komme videre.

Find din lokale Nybolig mægler

Indlæser...
Sådan håndterer vi COVID-19-situationen - læs mere her
Internet Explorer understøttes ikke
Du bruger en browser, som vi ikke understøtter. Brug en af følgende browsere til at besøge vores side.