Flytte hjemmefra

19 årige Emma skulle sig forholde sig til mange ting, da hun skulle starte på universitet og tage springet og flytte hjemmefra. Hun skulle først og fremmest finde et sted at bo
Da jeg i september fyldte 19 år, skulle jeg både starte på studie og flytte hjemmefra.
Mine første tanker var, at jeg glædede mig til at få mit eget sted, til at indrette mig som jeg havde lyst til osv. Jeg tænkte også over, at jeg ville komme til at savne mine forældre og søskende, savne ikke at have dem ligeså tæt på i hverdagen. 

Men der var også nogle bekymringer:
Jeg tænkte først og fremmest meget på, hvordan jeg skulle få det hele til at hænge sammen økonomisk. Jeg får udeboende SU og har et fritidsarbejde, hvor jeg gennemsnitligt arbejder 30 timer om måneden. Jeg var bekymret for selv at skulle tage vare på forsikringer, boligstøtte, husleje og alle de andre udgifter, som følger med. 
Efter en måneds tid begyndte jeg at lave madplaner og gemme kvitteringer for at få et overblik over, hvor mange penge vi brugte på mad, da det kom lidt som et chok for mig, hvor meget mad egentligt koster. 

I samme periode, som jeg flyttede hjemmefra, startede jeg også på jura-studiet. Jeg tænkte derfor også meget over, hvordan jeg skulle få mit studie, arbejde og alt det huslige til at hænge sammen.

I forhold til det huslige tænkte jeg meget over, at nu blev jeg selv nødt til at støvsuge, gøre rent, ordne toilet osv. 

I forbindelse med at jeg flyttede hjemmefra, tænkte jeg også meget på, at jeg nu for alvor blev voksen. Det hele gik meget hurtigt, og jeg vidste ikke helt, om jeg var færdig med at være barn endnu... 

Alt i alt var der mange ting, som jeg tænkte på i forbindelse med at skulle flytte. Den største bekymring var det økonomiske, som jeg indtil videre ikke havde behøvet at bekymre mig om.
Jeg prøver stadig at få det hele til at hænge sammen, men indtil videre er det gået godt med det hele.

Jeg var heldig, at jeg sammen med min kæreste lykkedes at skaffe en toværelses lejlighed i en forstad til København, hvor jeg rimeligt hurtigt kan komme ind til universitetet med toget. Men jeg ville allerhelst bo inden i byen, men priserne er for høje, når man er studerende. 
 

I forbindelse med at jeg flyttede hjemmefra, tænkte jeg også meget på, at jeg nu for alvor blev voksen. Det hele gik meget hurtigt, og jeg vidste ikke helt, om jeg var færdig med at være barn endnu...
Emma, 19 år 

Står du med nogle af de samme overvejelser som Emma, kan du få inspiration her til at komme videre.

Indlæser...
Sådan håndterer vi COVID-19-situationen - læs mere her
Internet Explorer understøttes ikke
Du bruger en browser, som vi ikke understøtter. Brug en af følgende browsere til at besøge vores side.