Salg af sommerhus

Overvejer du at skille dig af med dit sommerhus, skal du være opmærksom på reglerne for beskatning af en eventuel fortjeneste ved salget. Vi hjælper dig gerne med at få overblik. 

Hvis du vil sælge dit sommerhus, så er et godt udgangspunkt at få en realistisk vurdering af en mægler. Helst en mægler, der har erfaring med sommerhushandel. Hos Nybolig kender vi sommerhusområderne, vi har et landsdækkende netværk af forretninger og ved præcis hvad der skal til for at sælge dit sommerhus.

Skal du betale skat af salget?

Når du sælger dit sommerhus, vil fortjenesten være skattefri, hvis sommerhuset har været brugt af dig eller personer i din husstand i en del af eller hele den periode, hvor du har ejet sommerhuset. Der gælder dog særregler, hvis grunden er større end 1400 m2. Vi hjælper dig gerne med få overblik over, hvad der gælder i dit tilfælde. 


Få vurderet dit sommerhus
Skal du sælge en sommerhusgrund?

Ved salg af en sommerhusgrund, skal du betale skat af en eventuel avance. Et eventuelt tab kan trækkes fra i ’skattepligtig fortjeneste på salg af fast ejendom’. Er du usikker på, om kravet om privat benyttelse er opfyldt, kan du bede SKAT om at komme med et bindende svar på, om sommerhuset vil kunne sælges, uden at fortjenesten beskattes. Vi kan hjælpe dig med at kontakte SKAT og finde ud af, hvad der gælder i dit tilfælde.
Indlæser...
Internet Explorer understøttes ikke
Du bruger en browser, som vi ikke understøtter. Brug en af følgende browsere til at besøge vores side.