Forældrekøb

Der kan være rift om lejlighederne i de større studiebyer. Derfor kan forældrekøb være en fornuftig indgang til boligmarkedet for dine børn. Bliv klogere på, hvordan Nybolig Køberrådgivning kan være din genvej til et godt forældrekøb.

Hvis du vil sikre, at dit barn har et godt sted at bo under studietiden, kan forældrekøb være en god idé. Dels sikrer et forældrekøb stabile boligforhold for barnet, og dels kan købet af en lejlighed fungere som en investering for hele familien på længere sigt.

Ofte foretages forældrekøb på tværs af landsdele – og især her kan Nybolig Køberrådgivning være et glimrende værktøj, da du som køber kan få rådgivning og hjælp til boligsøgningen fra en mægler, som kender det lokale boligmarked. 

Nybolig Køberrådgivning - din vej til forældrekøb

Med Nybolig Køberrådgivning kan du som købende kunde fortælle Nybolig-mægleren i det givne lokalområde om jeres krav og ønsker til en bolig. Mægleren vil herefter udvælge boliger, der opfylder jeres fastsatte kriterier. Nybolig Køberrådgivning giver jer også mulighed for at få adgang til boliger, der endnu ikke er sat til salg – såkaldte skuffesager. 

Kennie Simonsen, der er ejendomsmægler og indehaver af Nybolig i Taastrup, har gode erfaringer med Nybolig Køberrådgivning.

-Jeg oplever, at køberkunder kommer til mig, hvis boligsøgningen virker uoverskuelig. Som mæglere har vi erfaringen og det nødvendige lokalkendskab. Tilkøbet af Nybolig Køberrådgivning er købers sikring for, at markedet blevet undersøgt til bunds, så kun det bedste plukkes ud. Det gør processen meget mere overskuelig for køber, forklarer Kennie Simonsen.

Lad os forestille os en familie, hvor den unge i familien skal studere i Aarhus, hvor familien nu bor i Nordsjælland. Her kan det være svært for familien i Nordsjælland at få det fulde overblik over boligmarkedet i Aarhus, hvis de ikke kender til byen. Derfor kan Nybolig Køberrådgivning være den ideelle løsning på boligsøgningen over længere afstande.

Få hjælp til at finde den rette bolig

Værd at vide om forældrekøb

Når forældre gennemfører et forældrekøb, og lejligheden derefter lejes ud til barnet, betaler forældrene indkomstskat af lejeindtægterne. Dog kan driftsudgifterne trækkes fra i skat.

Bliv klogere på skattereglerne for forældrekøb

Som ung i familien drømmer du sikker om, at huslejen gennem et forældrekøb kan blive markant lavere end ved et normalt køb i markedet. Men sådan forholder det sig desværre ikke helt.

Huslejen for den unge ved et forældrekøb skal nemlig matche almindelige markedsvilkår. Er huslejen for lav i forhold til Huslejenævnets bestemmer, beskattes du af differencen. 

Forældrekøb er derfor ikke nødvendigvis billigere end en almindelig lejelejlighed, men det sikrer rammerne for en fast bopæl, mens den unge studerer.

 

Otte tips om forældrekøb

  1. Det skal være tilladt at udleje boligen.
  2. Lav en skriftlig lejekontrakt, og fastsæt huslejen efter markedsvilkår.
  3. Undersøg, hvilken skatteordning der er mest fordelagtig for jeres familie. Rådgivning fra en revisor kan være klogt.
  4. Undersøg, om dit barn har mulighed for at få boligsikring.
  5. Aftal, hvem der skal stå for vedligeholdelse af boligen.
  6. Forældrene bør overveje, om de har friværdi i deres bolig, der kan bruges som medfinansiering af forældrekøbet.
  7. Få hjælp af din rådgiver til, hvordan finansieringen sammensættes.
  8. Overvej altid den økonomiske risiko ved købet.

 

Salg af lejlighed mellem forældre og barn

I tilfælde af at man som forældre på sigt ønsker at sælge lejligheden til barnet, skal man være opmærksom på, at forældre bliver beskattet af eventuel fortjeneste, hvis boligen er steget i værdi. Det sker, fordi forældrene, der foretog købet, ikke selv har brugt boligen til beboelse.

Det er også muligt, at forældrene helt overdrager lejligheden til barnet gennem et salg. Det kan ske til en pris, der ligger 15 pct. under den offentlige vurdering. Hvis lejligheden senere sælges videre uden for familien, vil fortjenesten være skattefri.  

Hos Nybolig kan vi være behjælpelige med at henvise til vores samarbejdende pengeinstitutter, som kan hjælpe dig med finansieringsmuligheder. Så kan du og dine forældre få klarhed om, hvorvidt forældrekøb er en god idé for dig. 

Se alle Nykredits produkter

Indlæser...
Internet Explorer understøttes ikke
Du bruger en browser, som vi ikke understøtter. Brug en af følgende browsere til at besøge vores side.