Køb af andelsbolig

Der er nogle få men vigtige forskelle på at købe andelsbolig fremfor en almindelig ejerbolig. Læs med og bliv klogere på køb af andelsbolig.  

Når du skal købe en andelsbolig, kan det være en god idé at have en professionel rådgiver at støtte sig til. I Nybolig har vi stor erfaring med handel af andelsboliger, og vi kender samtidig de særlige forhold, der gælder ved køb af andelsbolig. 

Fri for ejendomsværdiskat  

Ejerforholdet for andelsboliger ligger et sted mellem leje og eje – dog læner den sig på mange punkter op af ejerbolig som boform.  

En vigtig forskel er, at andelsboliger er fritaget for den ejendomsværdiskat, som ejere af ejerboliger skal betale. Dog har andelsboliger ikke fradragsret for renter.  

Nye lånemuligheder 

Som noget nyt kan du som andelshaver optage lån med pant i andelsbeviset. Renterne på den type lån er fradragsberettigede efter de almindelige regler. Men som andelshaver har du ikke helt de samme lånemuligheder som andre boligejere. Du kan optage private banklån eller boligkredit, men ikke realkreditlån.  

Prøv Nykredits låneberegner 

Regler for prisen 

Ifølge Andelsboligloven er der regler for, hvor meget en andelsbolig maksimalt må koste. Der findes forskellige beregningsmetoder, og det er generalforsamlingen i den enkelte andelsboligforening, der beslutter, hvilken metode, der anvendes. Foreningen skal også godkende salgsaftalen, før du som køber kan overtage andelen. Men ét er, hvad andelsboligen højst må koste, noget andet er, hvad du kan få den for. 

Hvad siger markedet? 

Hos Nybolig følger vi udviklingen på andelsboligmarkedet tæt. Som en af Danmarks største ejendomsmæglerkæder er vi solidt repræsenteret i alle de større byer, hvor koncentrationen af andelsboliger er størst. Vi er engagerede og vant til at forhandle, så du får mest muligt for din formue. 

Se Nyboligs udvalg af andelsboliger 

Indlæser...
Internet Explorer understøttes ikke
Du bruger en browser, som vi ikke understøtter. Brug en af følgende browsere til at besøge vores side.