Hvornår er det bedst at flytte?

De fleste danskere flytter i løbet af sommeren – og mange henover sommerferien, hvor både ferie og godt vejr gør processen nemmere. Men hvornår bør du slå til, hvis du gerne vil skaffe den gode lejlighed, når du flytter hjemmefra for første gang? Vi giver dig her en række gode råd. 

Der kan være store fordele ved at lede efter din første bolig i vinterhalvåret, når det ikke er højsæson for flytninger.

Mange unge, der skal starte på et studie, begynder at lede efter bolig i løbet af foråret og sommeren. Men hvis du i god tid ved, hvor du vil flytte hen, kan du få mere plads i markedet ved at søge i efteråret eller henover vinteren. 

Lejelejlighed giver en fleksibel start

De fleste unge er på udkig efter en lejelejlighed. Det giver stor fleksibilitet at bo til leje, da man hurtigt kan anskaffe sig en lejelejlighed og ligeledes hurtigt kan forlade den igen, når studiet eller lærepladsforløbet er slut. Samtidig er lejeboliger ofte af en passende størrelse til de behov, man har, når man enten skal bo alene eller sammen med et par andre unge. 

Hos Nybolig kan vi hjælpe dig med at finde den rette lejebolig til dig, der flytter hjemmefra. Ønsker du at vide mere?

Se alle lejeboliger hos Nybolig

Fire grunde til at bo til leje

  1. Fremtiden er ofte ukendt – derfor er fleksibilitet godt.
  2. Din økonomi er begrænset. Indskuddet til en lejlighed er ofte kun tre måneders husleje - modsat egenbetalingen til en ejerbolig, der ofte vil være over 100.000 kr. 
  3. Du slipper for meget besvær. Når du bor til leje, er det din udlejers ansvar at udbedre eventuelle fejl og problemer med lejligheden – fx at radiatoren ikke virker, utætte vandrør eller en dør, der binder.
  4. Du slipper for at stifte stor gæld i ung alder. 

Store prisforskelle i Danmark

Der kan være stor prisforskelle på lejelejligheder i Danmark. Priserne på lejemarkedet er generelt højest i de store studiebyer – København, Aarhus, Odense og Aalborg. Det er svært at fastsætte et generelt prisvindue for husleje på lejelejligheder, da prisen afhænger af beliggenhed, stand og lejlighedens størrelse. I de fleste tilfælde vil det dog være i spændet 3.000-8.000 kr. 

Hvis du vil bo billigere til leje, kan det være en god idé at lede efter lejelejligheder i udkanten af storbyen eller i en forstad. Ofte er der gode muligheder for offentlig transport til studiebyerne. Alternativt kan du betragte afstanden som en oplagt mulighed for at få klaret den daglige motion med en cykeltur på et par kilometer. 

Du er velkommen til at kontakte Nybolig, hvis du har behov for hjælp.

Kontakt din lokale Nybolig-mægler

Indlæser...
Internet Explorer understøttes ikke
Du bruger en browser, som vi ikke understøtter. Brug en af følgende browsere til at besøge vores side.