Skal vi bo tæt på barnets bedsteforældre?

I studieårene finder mange unge stor glæde af at flytte hjemmefra og have ansvaret for deres eget sted. Her er behovet for indblanding fra mor og far ikke øverst på ønskelisten. Men når man stifter familie, rykkes der på ny til det behov. Der er nemlig store fordele ved at have familien i sin nærhed. 

En ny hverdag med baby i familien tager naturligt nok stort fokus hos jer som nyligt udklækkede forældre.

Derfor kan det være klogt at have barnets bedsteforældre med i overvejelserne, når man begiver sig ud på boligjagt. Dels er mors uvurderlige familieråd og fars tips til boligen inden for rækkevidde, og dels kan det blive det nemmere at få børnene passet, når behovet opstår. 

Styrker sammenholdet i familien

Bedsteforældre er typisk mellem 50-60 år, når et ungt par får deres første barn. Derfor kan bedsteforældrene enten stadig være på arbejdsmarkedet eller være nyudklækkede pensionister. Er de ældre i familien gået på pension, bringer det naturligt nok en masse fritid ind i billedet, som kan komme jer til gavn som nybagt familie. 

Vælger I at lede efter bolig i nærheden af dine eller din partners forældre, vil det være muligt at få hjælp til børnepasning, indkøb eller hushjælp.

At bedsteforældrene bor tæt på giver også muligt for, at barnet hyppigt kan være sammen med sine bedsteforældre – og det styrker sammenholdet i familien, som er helt uvurderligt.

Godt for ung og gammel

Det kan samtidig være en fordel for både unge og gamle at bo i nærheden af hinanden. Ved at have tætte bånd mellem børn og bedsteforældre har børnene mere end blot gode babysittere. 

Det styrker den mentale sundhed for både barn og ældre, når de to dele af familien mødes. Barnet bliver tryg med at omgås ældre mennesker og kan dele tanker og følelser med dem. Samtidig holder de ældre sig friske og glade, når barnet introducerer bedsteforældre for nye idéer eller udfordringer. 

Måske I er blevet klogere på, om det vil være relevant for jer at bo i nærheden af en af jeres bedsteforældre. Det kan også være en god idé at tage dialogen med jeres bedsteforældre. Måske de har betragtninger, der kan være værd at tage med.

Se alle boliger til salg hos Nybolig

Indlæser...
Internet Explorer understøttes ikke
Du bruger en browser, som vi ikke understøtter. Brug en af følgende browsere til at besøge vores side.