Tag godt vare på dit sommerhus

Danske sommerhusejere har mulighed for at leje sommerhuset ud til andre i de perioder, hvor de ikke selv bruger det. Men her skal du være opmærksom på skatteforhold, der er forbundet med udlejningen. De er forskellige alt efter om du udlejer privat eller gennem bureau. 

Af SKATs hjemmeside gælder det for privat udlejning, at de første 11.500 kr. pr. fritidsbolig i 2020 er skattefrie, mens det lyder på 41.800 kr. pr. fritidsbolig i 2020, hvis du lejer ud gennem bureau. Under corona er det loft midlertidigt hævet til 60.000 kr. i år. Du skal betale skat af 60 pct. af din indtægt ud over det.  

Er dit sommerhus klar til udlejning? 

Et sommerhus kan være indrettet på meget forskellig vis. Nogle steder er indretningen spartansk, mens andre har sommerhuset fyldt med nips. 

Men hvis du ønsker at udleje sommerhuset, kan det være relevant at overveje, om huset er forsynet med de mest nødvendige hvidevarer. Mangler der fx en føntørrer, vaskemaskine eller bør sommerhuset være forsynet med trådløst internet? Du skal også overveje, om du vil have alle dine ting stående, eller om noget skal væk inden du udlejer sommerhuset.

Det kan være relevante overvejelser at gøre, inden du åbner dørene for udlejere.

Hvis du påtænker at udleje hele året rundt 

Hvis du udelukkende har tænkt dig at bruge din feriebolig til udlejning, betragtes det som erhvervsmæssig udlejning. Og netop erhvervsmæssig udlejning kræver en særlig tilladelse fra Naturstyrelsen. Den kan dog normalt være svær at få. 

Du kan læse mere om regler for udlejning på SKATs hjemmeside

Indlæser...
Internet Explorer understøttes ikke
Du bruger en browser, som vi ikke understøtter. Brug en af følgende browsere til at besøge vores side.