Tjen ekstra på at udleje dit sommerhus

Det kan være en god idé at leje sommerhuset ud i visse perioder. Det kan give andre familier muligheden for en hyggelig sommerferie, og samtidig kan det være et fornuftigt bidrag til privatøkonomien. Men du bør være opmærksom på en række faktorer.

Danske sommerhusejere har mulighed for at leje sommerhuset ud til andre i de perioder, hvor de ikke selv bruger det. Men her skal du være opmærksom på skatteforhold, der er forbundet med udlejningen. De er forskellige, alt efter om du udlejer privat eller gennem bureau.

Af SKATs hjemmeside gælder der forskellige skattemæssige bundfradrag, alt efter om du udlejer privat eller gennem bureau. I 2021 ser tallene ud som følger:

Type af udlejning  Bundfradrag
Privat udlejning 11.700 kr.
Udlejningsbureau 42.700 kr.
 
Under corona er loftet midlertidigt hævet. Kontakt SKAT for at bliv klogere på de gældende grænser. Du skal betale skat af 60 pct. af den indtægt, der ligger uden for bundfradraget. 

Er dit sommerhus klar til udlejning? 

Sommerhuse kan være indrettet på meget forskellig vis. Nogle indretter sommerhuset meget enkelt, mens andre har sommerhuset fyldt med nips og personlige sager. 
 
Hvis du ønsker at udleje sommerhuset, kan det være fornuftigt at overveje, hvordan du vil præsentere det for andre. Det kan desuden være godt at tjekke, om huset er forsynet med de mest nødvendige hvidevarer. Mangler der fx en føntørrer, vaskemaskine eller bør sommerhuset være forsynet med trådløst internet?
 
Du bør måske også overveje, om du vil have alle dine ting stående, eller om noget skal pakkes væk, inden du udlejer sommerhuset. 

Hvis du påtænker at udleje hele året rundt 

Hvis du udelukkende har tænkt dig at bruge din feriebolig til udlejning, betragtes det som erhvervsmæssig udlejning. Og netop erhvervsmæssig udlejning kræver en særlig tilladelse fra Naturstyrelsen. Under normale omstændigheder kan den være svær at få. 

Du kan læse mere om regler for udlejning på SKATs hjemmeside

Brug for rådgivning?

Har artiklen gjort dig nysgerrig og overvejer du at købe eller udleje dit sommerhus?

 

Hvis du har flere spørgsmål eller brug for rådgivning, kan du altid ringe til din lokale mægler. Vi kan rådgive om alt fra boligsalg til ombygninger og hvilken bolig der passer til dig - også om udlejning af sommerhus.

Find mægler
Indlæser...
Internet Explorer understøttes ikke
Du bruger en browser, som vi ikke understøtter. Brug en af følgende browsere til at besøge vores side.