Boligkøbere skal være opmærksomme på de nye boligskatteregler

Hvis man overvejer at købe ny bolig, skal man være opmærksom på de nye regler for boligskat, der træder i kraft i 2024. Det kan nemlig have betydning for den fremtidige boligøkonomi, om man overtager boligen før eller efter årsskiftet.

Den 1. januar 2024 træder det nye boligskattesystem i kraft. Satserne for både ejendomsværdiskatten og grundskylden bliver her sat markant ned, hvilket betyder, at skatten bliver lavere for langt de fleste ejendomme. Faktisk skal 4 ud af 5 boligejere betale mindre i skat efter årsskiftet. Det gælder både nuværende og fremtidige boligejere.

Rabat til nuværende boligejere, hvis skatten stiger

Nogle boliger er imidlertid steget så meget i værdi, at boligskatten stiger trods de lavere satser. Det gælder særligt for ejerlejligheder og de dyreste huse i de store byer.

Nuværende ejere af ejendomme, der stiger i skat, får en årlig skatterabat. Den sikrer, at man som boligejer ikke kommer til at betale mere i boligskat i 2024 med de nye boligskatteregler, end man skulle have betalt med de nuværende regler.

Boligejerne beholder rabatten i kroner og ører, indtil de sælger deres bolig. Den skal ikke betales tilbage.

Nye ejere i 2024 får ikke skatterabat

Nye boligejere kan også få skatterabat, hvis de overtager en bolig, hvor boligskatten stiger ved overgangen til de nye regler. Det kræver dog, at overtagelsesdatoen ligger inden årsskiftet.

Hvis de derimod overtager efter årsskiftet, skal de være opmærksomme på, at den fremtidige boligskat kan være højere end den, der blev betalt året før.

Overtagelsesdatoen er den dag, hvor den nye boligejer rent juridisk overtager boligen og derefter står for ansvaret og udgifterne. Det er ikke det samme som dispositionsdatoen, som kommer i spil, hvis køber og sælger aftaler en tidligere indflytning.

Læs mere på vurderingsportalen.dk/boligkøb

Indlæser...
Internet Explorer understøttes ikke
Du bruger en browser, som vi ikke understøtter. Brug en af følgende browsere til at besøge vores side.