Boligejere gør klogt i at sikre sig mod efterårets barske vejr

Efterårets heftige blæst og store regnmængder bør få landets boligejere til at give boligen et ekstra klimatjek. Og med udsigt til at det danske efterårsvejr i fremtiden vil blive mere barskt, gør landets boligejere klogt i at være på forkant allerede nu, påpeger Nybolig.

Efteråret er en hyggelig tid, men det er samtidig en årstid, der er kendt for sit barske og våde vejr. Og kaster vi et blik på fremtiden, er der faktisk udsigt til, at det danske vejr fremover vil blive mere ekstremt. Derfor kan danskerne godt allerede nu give boligen det fornødne klimatjek.

Statistikkerne taler deres tydelige sprog. Den årlige nedbør på landsplan er steget omkring 100 mm, siden DMI begyndte nedbørsmålinger i 1870'erne – og det vådeste efterår målt nogensinde af DMI var i 2019, hvor der alene i september, oktober og november faldt 349 mm regn.

Derfor bør man som boligejer ifølge ejendomsmæglerkæden Nybolig være ekstra opmærksom på den tiltagende nedbør, så man undgår uønskede skader på boligen.

-Mange af landets boliger er bygget, mens nedbørsmængderne var mere moderate, end de er nu. Eksempelvis er mange af landets parcelhuse opført i 1960’erne og 70’erne. Derfor er der god fornuft i at sikre boligen mod de kraftige regnskyl, vi kan vente os i efteråret, hvor især nattefrost kan føre til bygningsskader, siger Alexander Falck Winther, der er pressechef i Nybolig.

Han peger på steder omkring boligen og på muligheden for at lede de store nedbørsmængder ordentligt væk.

-Når vi oplever såkaldte skybrud, hvor der på meget kort tid falder enorme mængder regn, er det vigtigt, at regnen kan ledes ordentlig væk fra bygningen. Derfor bør man som boligejer sikre sig, at der er fald væk fra bygningen, at nedløbsrørene er rene og at kloakken er dimensioneret til at klare store mængder regn, siger Alexander Falck Winther.

Føler man sig ikke selv kyndig til at sikre boligen mod de store regnskyl, kan man med fordel alliere sig med en fagperson.

-Boligkøb er en langsigtet investering, og derfor bør man som boligejer også sikre boligens stand langsigtet. Selvom boligen går fri ved skybrud nu, kan det godt være, at kraftigere regnmængder i fremtiden vil være for voldsomme, siger Alexander Falck Winther.

I Danmark regner det gennemsnitligt mest i Midtjylland og mindst i Kattegat-regionen, viser data fra DMI.

Indlæser...
Internet Explorer understøttes ikke
Du bruger en browser, som vi ikke understøtter. Brug en af følgende browsere til at besøge vores side.