Boligsalget stiger i Udkantsdanmark

1. marts - 2016

Nye salgstal fra Nybolig viser, at der er fremgang i boligsalget i store dele af yderområderne i årets første måneder, mens det går tilbage i hovedstaden. Den udvikling kan påsken dog nemt lave om på, vurderer Nybolig.

Mens det meste af landet og især København i årets første måneder har oplevet et fald i ejendomssalget, sammenlignet med samme periode sidste år, ser det helt anderledes ud i landdistrikterne, eller i det såkaldte Udkantsdanmark, hvor der er tale om en decideret stigning i ejendomssalget. Det viser nye salgsopgørelser fra Nybolig, som står for ca. tyve procent af landets ejendomshandler.

-Ifølge vores tal er der næsten tale om status quo i forhold til starten af 2015, vi har solgt en procent færre ejendomme på landsplan end sidste år, men når vi går ned i tallene, viser der sig et interessant billede, som vi ikke har været vant til. Nemlig at antallet af bolighandler går tilbage i København, mens det går frem i yderområderne, hvor vi traditionelt oplever fraflytning og lange liggetider, siger presseansvarlig i Nybolig, Thomas Hovgaard.

Han glæder sig over, at boligsalget stiger i yderområderne, men understreger, at det kun er tal for årets første to måneder, og man derfor ikke kan forvente, at tendensen nødvendigvis kommer til at gælde for hele 2016.

-Der er pæn fremgang for Sjælland på 18 pct., undtaget hovedstaden og i Syddanmark på 15 pct., og vi kan se, at vi også har solgt en del flere landbrug i Midtjylland end på samme tid sidste år. Men inden længe går vi ind i boligmarkedets højsæson påsken, som falder tidligt i år, og den kan sagtens skubbe til tallene, så lejlighedssalget igen kommer på omgangshøjde i hovedstaden, fordi boligkøberne kommer i forårshumør, siger Thomas Hovgaard.