Der bliver færre tomme boliger

1. april - 2016

På fem år er antallet af tomme boliger faldet med næsten 10.000 boliger. Det faldende antal tomme boliger er sundhedstegn for boligmarkedet, vurderer Nybolig.

Antallet af tomme boliger falder. Siden 2010 er antallet af tomme boliger faldet med 5,8 pct., hvilket vil sige, at der over fem år er blevet 9.822 færre tomme boliger. Det viser en beregning, som Nybolig har foretaget på baggrund af tal fra Danmarks Statistik.

-157.507 tomme boliger lyder af vanvittigt mange, men vi skal huske på, at det faktisk kun er ca. 6 pct. af den samlede boligmasse. Folk vil altid være på transit mellem boliger, folk går hinanden, måske er en bolig svær at komme af med, der kan være mange gode forklaringer på det store antal tomme boliger, siger Thomas Hovgaard, der er presseansvarlig for Nybolig. 

Han mener, at det faldende antal tomme boliger skyldes, at boligmarkedet er inde i en sund udvikling med lavere renter, faldende ledighed og større optimisme blandt boligkøberne

-Udviklingen er stærkest i hovedstaden, hvor antallet er tomme boliger er faldet mest, og det plejer at være sådan, at tendenserne starter her og spreder sig til resten af landet. Dog er det stadigvæk i yderområderne, at antallet er tomme boliger er størst. Men vi har stadig til gode at se mere markante effekter af flexboligordningen fra 2013, som betyder, at man kan bruge helårshuse som sommerhuse, vurderer Thomas Hovgaard.