2016 bliver et godt år

31. marts - 2016

Ifølge Nyboligs ejendomsmæglere vil boligmarkedet i 2016 udvikle sig positivt, selvom forventningen til egen fortjeneste er beskeden.

Boligpriserne vil stige, liggetiderne bliver kortere, og der vil blive givet færre og mindre prisnedslag. Sådan lyder forventningen for 2016, når man spørger Nyboligs ejendomsmæglere, som står for lidt under tyve procent af det samlede danske boligsalg.

-Når man læser den landsdækkende konjunkturanalyse, som vi netop har foretaget blandt vores mæglere, har man da kun grund til at være tilfreds, for enten mener mæglerne, at 2016 vil være som i fjor eller også tror de, at 2016 bliver bedre end sidste år, kun et ganske lille fåtal forventer tilbagegang, sammenlignet med 2015, siger presseansvarlig i Nybolig Thomas Hovgaard, der pointerer, at der kan være regionale forskelle.

Ifølge ham bør man tage konjunkturanalysen alvorligt. 

-Vi kan se på undersøgelsen, at 87 pct. af mæglerne har været i branchen i over ti år, og derfor må man gå ud fra, at de ved, hvad de taler om. De fleste mæglere har dermed både oplevet tiden før under og efter finanskrisen, og de har derfor ret gode forudsætninger for at spå kvalificeret om boligmarkedet, siger Thomas Hovgaard.

Hvor ejendomsmæglerne generelt har et godt øje til boligpriser, liggetider og prisnedslag for 2016, er de knap så forventningsfulde i forhold til deres egen evne til at profitere på de gunstige konjunkturer, som de selv forudser. 69 pct. af mæglerne nemlig tror ikke, de vil tjene mere i år end 2015, når regnskabet gøres op.

-Der er store regionale forskelle, som skal regnes ind, og så kan vi også se, at der er blevet sat færre nye emner til salg, som betyder, der bliver mere kamp om de boliger, der skal sælges. Og så er ejendomsmæglerne måske i virkeligheden langt mere beskedne, end de fleste af os går og forestiller os, siger Thomas Hovgaard.