Ejendoms-mæglere forventer stærk start på 2017

Boligmarkedet vil komme stærkt fra start i det nye år, spår Nyboligs ejendomsmæglere i landsdækkende konjunkturmåling.

Boligmarkedet får en stærk start på 2017, hvis det kommer til at gå, som hovedparten af Nyboligs 220 ejendomsmæglerforretninger forventer i en rundspørge, som kæden netop har foretaget. Enten bliver der mere gang i den med flere bolighandler, større omsætning og højere boligpriser, eller også kommer det til at gå boligmarkedet mindst lige så godt som i 2016. 
 
Godt halvdelen af Nyboligs mæglere forventer, at 2017 vil blive bedre end 2016, mens den anden halvdel tror på status quo. Kun 5 pct. tror, at boligpriserne vil falde, mens 22 pct. forventer, at der vil være færre boliger for mæglerne at sælge.
 
-Det er glædeligt, at indstillingen generelt er så positiv i hele landet, hvor kun ganske få forretninger forventer reel tilbagegang. Og det skyldes alene de store geografiske forskelle, der er på det danske boligmarked, hvor der desværre stadig er et par enkelte steder, hvor det går lidt trægt, siger Thomas Hovgaard, der er presseansvarlig i Nybolig.
 
Ifølge Nybolig skinner den generelle optimisme i samfundet kraftigt i gennem på boligmarkedet, hvor folk ikke er bange for at realisere deres boligdrømme, når de har dem.
 
-Mæglerne befinder sig i markedet hver dag og har derfor fingeren på pulsen, de ved, hvad der rører sig, hvad folk har af boligplaner, og om efterspørgslen stiger. Konjunkturmålingen kan også pege på positive, afledte effekter, idet en større aktivitet på boligmarkedet både skæpper i statskassen med flere tinglysninger og blandt fx håndværkere, som der typisk falder arbejde af til i form af større eller mindre boligrenoveringer, siger Thomas Hovgaard.  
 
Indlæser...
Internet Explorer understøttes ikke
Du bruger en browser, som vi ikke understøtter. Brug en af følgende browsere til at besøge vores side.