Færre sælger deres bolig selv

3. august - 2016

Andelen af folk, der sælger deres bolig uden om ejendomsmægler, er faldet 33 pct. på et år. Boligejerne har lagt Finanskrisen bag sig og vægter tryghed og sikkerhed højst, vurderer Nyboligs direktør, Lene Qvist.

Hvem skal sælge din bolig, dig selv eller en ejendomsmægler? Det er et spørgsmål, som færre og færre boligejere tumler med. Det seneste år er andelen af personer, der sælger deres bolig uden om en mægler som et såkaldt selvsalg, nemlig faldet med en tredjedel.
I samme periode er det samlede antal udbudte boliger faldet 6 pct. Det viser en analyse, som Nybolig har lavet over tal fra hhv. Boligsiden.dk, Selvsalg.dk, Boliga og Robinhus.dk.

Ifølge Nyboligs direktør Lene Qvist er den faldende mængde selvsalg et udtryk for, at boligejerne for alvor er kommet sig over Finanskrisen.

-Jeg tror, at rigtig mange er klar over, at salg af fast ejendom kan være ret komplekst, og at det er fornuftigt at få hjælp fra en professionel ejendomsmægler. Det er også ejendomsmægleren, der via sit lokalkendskab og sine faglige kompetencer har de bedste forudsætninger for at ramme den optimale pris og sørge for et godt salgsforløb, siger Lene Qvist.

Hun mener, at det faldende antal selvsælgere vidner om, at boligejere stadig vægter tryghed højt, når de skal sælge deres bolig.

-Tidligere undersøgelser, vi har foretaget, viser, at tryghed er det vigtigste parameter, når folk skal sælge, og derfor tror jeg, at flere vælger en ejendomsmægler, fordi de gerne vil have stor sikkerhed. Under krisen så flere nye selvsalgskoncepter dagens lys, men den tendens er ligesom ved at klinge af nu i takt med, at der er kommet mere ro på boligmarkedet, og dansk økonomi er i generel fremgang, siger Lene Qvist.


Data:
I maj 2015 var 1.606 boliger til salg som selvsalg, i maj i 2016 er antallet 996.
I maj 2015 var der 76.083 boliger til salg i alt, i maj 2016 er antallet 75.133.