Flere køber bolig til deres forældre

2. juni - 2016

Fænomenet omvendt forældrekøb, hvor børn køber bolig til deres forældre, er i stigning. Bag fænomenet ligger både følelser og praktik, vurderer Nybolig.

Fænomenet forældrekøb, hvor omsorgsfulde forældre køber en lejlighed til deres studerende børn i landets universitetsbyer, er meget udbredt, men det findes også med omvendt fortegn, også kaldt omvendt forældrekøb, og fænomenet er i stigning. Det viser en undersøgelse, som ejendomsmæglerkæden Nybolig har foretaget blandt sine 220 butikker.

-Fænomenet, hvor børn køber en bolig til deres forældre, når ikke det traditionelle forældrekøb til sokkeholderne i omfang, men vi kan se, at der de sidste 2-3 år har været en stigende tendens, hvor flere og flere vælger at hjælpe deres forældre på boligmarkedet, siger presseansvarlig i Nybolig, Thomas Hovgaard.

Der er ifølge Nybolig flere årsager til, at folk vælger det omvendte forældrekøb.

-Først og fremmest er vores bud, at det sker af kærlighed til forældrene. Hvem vil ikke gerne hjælpe sine nærmeste, hvis man er i stand til det? Men der kan også ligge nogle mere praktiske motiver bag, siger Thomas Hovgaard.

-Det er rart at have sine forældre tæt på i en travl hverdag. Både fordi de kan aflaste med børnebørnene, men også fordi man simpelthen er tættere på hinanden og dermed sparer en masse kostbar tid på at transportere sig mellem landsdele, siger Thomas Hovgaard.

Ifølge Nyboligs mæglere er der tegn på, at det omvendte forældrekøb vil blive mere udbredt.

-I takt med at folk tjener mere og opbygger større friværdier, kan det omvendte forældrekøb sekundært også anses som en udmærket investering, for man får vel næppe mere loyale lejere end sine forældre, siger Thomas Hovgaard.