Flere nye boliger er kommet til salg

23. juni -2016

Gunstig boligfinansiering og høj tillid til dansk økonomi er ifølge Nybolig årsag til, at flere nu vælger at sætte deres bolig til salg.

Er du på jagt efter et nyt sted at bo, kan du glæde dig over, at der de sidste 12 måneder er blevet mere at vælge imellem på boligmarkedet. Det gælder både villaer, rækkehuse, lejligheder og sommerhuse. I gennemsnit var der i maj måned 6 pct. flere boliger til salg end maj måned sidste år. Det fremgår af beregninger, som Nybolig har foretaget af data fra Boligsiden.dk.

-Antallet af nye boliger til salg er ret sæsonbetinget og i høj grad afhængig af, hvilken region man befinder sig i. I København oplever mange mæglere i øjeblikket faktisk knaphed på nye lejligheder, mens nogle mæglere i yderområderne har den stik modsatte oplevelse, siger presseansvarlig i Nybolig, Thomas Hovgaard.

I maj måned kom der således 5.625 nye villaer til salg mod 5.106 på samme tidspunkt i fjor. 2.268 nye ejerlejligheder kom til salg i maj i år, mens tallet lå på 2.141 maj 2015. Fritidshuse er den boligtype, som der kommer færrest nye til salg af med 1.324 nye sidste måned mod 1.285 samme tidspunkt sidste år. I alt er der lige nu 71.395 boliger til salg.

-Traditionen tro satte danskerne markant flere boliger til salg fra februar til marts, hvilket er et sikkert forårstegn på linje med vintergækker og erantis. Foråret får folk til at få nye ideer og til at overveje ny bolig. At flere boliger bliver sat til salg nu i forhold til sidste år, hænger formentlig sammen med historisk gunstige finansieringsforhold og generelt høj tillid til dansk økonomi, siger Thomas Hovgaard.