Flere vælger sommerhuset som permanent bopæl

9. september - 2016

På fem år er antallet af beboede sommerhuse steget med 17 pct. Det er primært seniorer, der veksler parcelhuset eller lejligheden til en tilværelse i deres sommerhus. Det giver mere plads til nye boligejere i de etablerede helårskvarterer, vurderer Nybolig.

Der er så dejligt på landet. Det mener åbenbart et stigende antal af os danskere. Flere af os er nemlig begyndt at bruge vores sommerhus som permanent bopæl.
Fra 2010 til 2016 steg antallet af beboede fritidshuse ifølge Danmarks Statistik med 17 pct. fra 17.857 til 21.013.
Det viser beregninger, som Nybolig har foretaget på baggrund af tal fra Danmarks Statistik.

-Det stigende antal beboede sommerhuse er bl.a. et udtryk for, at folk gerne vil tættere på naturen og opleve fred og ro. Det er i høj grad seniorer, der veksler parcelhuset eller lejligheden til en permanent  tilværelse i sommerhuset, siger Thomas Hovgaard, der er presseansvarlig i Nybolig.

Mere liv i strandkanten, mere plads i parcelhuskvarteret
Ifølge Nyboligs sommerhusmæglere kan det øgede antal af beboede sommerhuse mærkes i flere af landets sommerhuskvarterer. Således mener 86 pct. af mæglerne, at der er kommet mere liv og aktivitet i sommerlandet de sidste 5 år.

-Når man vælger at bo fast i et sommerhuskvarter, er det som regel, fordi man ikke længere har brug at have butikker og institutioner lige ved døren, for den slags er et sommerhuskvarter jo typisk ikke rigt på.   
Udover mere liv i strandkanten er der måske også grund til at glæde sig over de flere ledige helårsboliger, da det alt andet lige giver flere muligheder til nye boligejere i de etablerede helårskvarterer, når seniorerne  flytter ud, siger Thomas Hovgaard.