Sol og sommer betyder højsæson for flytninger i Danmark

Juli, august og september er traditionelt set de måneder på året, hvor danskerne flytter mest. Og selvom coronavirus betød en anderledes start på boligmarkedets udvikling i 2020, er forventningerne fortsat høje denne sommer, vurderer Nybolig.

Man må i den grad sige, at starten på året overgik enhver danskers vildeste fantasi. Det danske samfund blev kortvarigt paralyseret.

Det gjorde sig også gældende for den positive udvikling på boligmarkedet, der kortvarig bremsede op efter regeringens udmelding om nedlukningen af samfundet.

Men i løbet af april, maj og juni er markedet gradvist vendt tilbage mod normalen.

Ifølge Peter J. Mattsen, der er direktør i Nybolig, er forventningen til sommerens normalt travle flyttemåneder fortsat høje.

-Sommermånederne har tradition for at være aktive måneder på boligmarkedet. Det tror vi også bliver tilfældet i år, formentlig bliver der endnu mere fart på, fordi de fleste vil befinde sig i Danmark, hvor der bliver mere plads og tid til at overveje ny bolig, siger Peter J. Mattsen.

Hans positive syn på boligmarkedets udvikling beror især på salgsudviklingen for fritidshuse.

Sommerhusmarkedet har vist vejen
Særligt sommerhusmarkedet har vist, hvordan dele af boligmarkedet hurtigt rejste sig igen efter nedlukningen, og henover sommeren har Nybolig kunnet melde om rekordsalg af fritidsboliger.

-Sommerhusmarkedet indtager førerpositionen på boligmarkedet, og vi tror, at salget af parcelhuse og lejligheder vil følge trop henover sommeren, siger Peter J. Mattsen.

I 2019 lå juli, august og september i top, når det kommer til antal flytninger. Her fandt mere end 255.000 flytninger sted. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

Indlæser...
Internet Explorer understøttes ikke
Du bruger en browser, som vi ikke understøtter. Brug en af følgende browsere til at besøge vores side.