For halvdelen er boligen en investering

10. november - 2016

At halvdelen af boligejerne ser deres bolig som en investering, er ikke en overraskelse for Nyboligs direktør, Lene Qvist.

Mens den ene halvdel af boligejerne anser deres nye bolig som en investering, har den anden halvdel ikke i første omgang tænkt investering, da de købte ny bolig. Det står klart, efter Nybolig i tredje kvartal har spurgt 1.100 boligkøbere, i hvilken grad deres nyerhvervede bolig er en investering.

-Grundlæggende har vi et sundt og dynamisk boligmarked, hvor folk flytter, fordi de har ændrede boligbehov. At halvdelen betragter deres nyerhvervede bolig som en investering, tror jeg skyldes, at de bruger en stor del af deres rådighedsbeløb på bolig snarere, end at de køber bolig med henblik på en fremtidig gevinst, siger Lene Qvist

Hver femte investerer i høj grad
For 22 pct. af de nyslåede boligejere, som Nybolig har spurgt, er deres ny bolig i høj grad en investering. Det kan der Lene Qvist være en naturlig forklaring på.

-Man finder nok en del af de 22 pct. i hovedstadsområdet, hvor de færreste har kunnet undgå at bemærke, at boligpriserne de sidste par år er steget mest. Når folk køber en toværelses lejlighed til 2 millioner, som for tyve år siden kostede 200.000 kr., tror jeg, der er mange, der håber, at deres køb på lang sigt har potentialet til at blive en fornuftig investering, Lene Qvist.