Lav frygt for ny finanskrise

30. maj - 2016

Op mod 70 pct. tror ikke, at en ny finanskrise er lige om hjørnet. Til gengæld mener ligeså mange, at boligmarkedet ikke vil være fredet for uro inden 2026. Det viser en SoMe-rundspørge, som Nybolig har foretaget.

En ny finanskrise lurer ikke lige om hjørnet. Det står klart, efter at ejendomsmæglerkæden Nybolig har lavet en undersøgelse blandt sine godt 15.000 følgere på Facebook. 68 pct. svarer, at de ikke frygter en ny finanskrise, mens 12 pct. ikke har et bud og 20 pct. bestemt ikke vil udelukke mulighed for en ny økonomisk katastrofeperiode.

-Man skal selvfølgelig ikke negligere, at en femtedel frygter en ny finanskrise, men jeg synes, det er værd at stille skarpt på de trods alt næsten 70 pct., som er rimeligt optimistiske omkring fremtiden og har en stærk tro på økonomiens udvikling, siger Nyboligs presseansvarlige, Thomas Hovgaard.

Historisk er økonomiske kriser af den kaliber, som finanskrisen fra 2008 havde, ikke særligt hyppige. Man skal helt tilbage til hhv. 1929 og 1813 for at finde lignende økonomiske kriser.

-Finanskrisen var lang og udmattende, og først nu har organisationer og eksperter mod til for alvor at afblæse den. Der er sikkert også stor forskel på, hvilken mavefornemmelse man har afhængig af, om man har oplevet krisen på egen krop, eller kun har læst om den, siger Thomas Hovgaard.

Nybolig har også spurgt til, om folk tror, der vil være ro på boligmarkedet de næste ti år, og her svarer kun 23 pct., at de mener, at der vil være ro, mens 12 pct. ikke har et bud. 64 pct. mener derimod, at boligmarkedet ikke vil gå et ubetinget roligt tiår i møde.

-Nu er der selvfølgelig mange definitioner på, hvad et roligt boligmarked er, men der er i hvert fald ingen tvivl om, at finanskrisen stadig spøger hos mange af os danskere. Det bliver interessant at se, om folks forventninger til boligmarkedet bliver mere positive, des mere afstand vi lægger til finanskrisen, i hvert fald ser vi lige nu markedet udvikle sig positivt, især i de større byer, siger Thomas Hovgaard.