Mæglere forventer øget salg efter sommerfefien

19. august - 2016

Når sommerferien er slut, vil der komme mere gang i boligsalget, lyder meldingen fra Nyboligs ejendomsmæglere i en landsdækkende rundspørge.

Når danskerne kommer tilbage fra ferie, vil boligsalget stige. Sådan lyder vurderingen fra godt halvdelen af Nyboligs mæglere i hele landet. Den sidste halvdel af mæglerne mener, at salget vil forblive uændret, mens kun otte procent spår et fald.

-Vurderingerne kommer fra mæglere over hele landet, hvor forholdende kan være meget forskellige fra region til region. Men generelt er det en positiv melding, som man bør glæde sig over, især hvis man i øjeblikket går i salgstanker, siger presseansvarlig i Nybolig, Thomas Hovgaard.

Samme grad af optimisme har Nyboligs mæglere også til udsigten til at få flere boliger til salg i deres forretninger. 61 pct. mener, at de vil få flere boliger til salg efter sommerferien, mens kun 4 pct. forventer, at de vil opleve en nedgang. Resten tror på uændret niveau.

-Lægger vi de meldinger sammen, kan se frem til et spændende efterår på boligmarkedet, hvor tilliden er høj, og hvor folk har modet til at udleve deres boligdrømme. Det er selvfølgelig utrolig glædeligt for landets ejendomsmæglere og boligsælgere, men det giver også et fingerpeg om en generel optimisme for dansk økonomi, siger Thomas Hovgaard, der peger på bl.a. lave boligrenter som årsag til optimismen.