Nybolig sælger 10 pct. flere boliger

24. maj - 2016

Boligmarkedets sløje start på året er ifølge Nyboligs salgstal for april nu afløst af fremgang. Nyboligs digitale satsninger er del af årsagen, lyder forklaringen.

Selvom det danske boligsalg i årets første kvartal startede sløjere end sidste års vilde første kvartal, har ejendomsmæglerkæden Nybolig dog grund til kippe med de blågrønne flag i disse dage. Kæden har nemlig netop knækket salgskurven. Det fremgår af salgstal for april, der viser, at kædens ejendomsmæglere har solgt knap 10 pct. flere boliger april i måned i år end i april sidste år. Udviklingen glæder Nyboligs direktør Lene Qvist.

-Med de her tal knækker vi kurven og siger pænt farvel til en mindre god start på året. Det bekræfter også, hvad vi selv har forventet, nemlig at der ville komme mere gang i salget i løbet af foråret. Glæden består udover det stigende salg også af en stor tilfredshed med, at salget nu er bredt godt ud over landkortet, så det ikke kun er Aarhus og København som trækker tallene op, siger Lene Qvist.

Ifølge Lene Qvist kan en del af stigningen bl.a. forklares med, at Nyboligs digitale strategi er begyndt at give resultater.

-Vi lancerede Boligværdi appen i efteråret, og vi kan se på tallene, at den nu slår igennem. Vi har på grund af appen fået flere emner til salg og dermed skabt et større salgsgrundlag. Med ca. 30.000 downloads og 5.000 online estimater har den helt klart skabt noget positiv opmærksomhed omkring Nybolig, som vi klart mærker effekten af nu, forklarer Lene Qvist.

En rundspørge blandt Nyboligs mæglere i marts viste, at mæglerne generelt forudser, at 2016 vil blive mindst ligeså godt eller bedre end 2015.

-Det er altid rart, når ens forudsigelser viser sig at holde. Og hvem er bedre til at vurdere markedet end de mæglere, der hver dag handler med boligerne og rådgiver danskerne, siger Lene Qvist.