Prisnedslag på boliger halveret

Gevinsten ved at forhandle salgsprisen på en bolig er på fire år næsten halveret. Færre nye boliger til salg bremser størrelsen på nedslagene, som ser ud til at have fundet et stabilt leje, vurderer Nybolig.

Intet tyder på, at vi danskere prutter specielt meget om prisen, når vi køber det daglige brød hos bageren, men når der står ny bolig på indkøbslisten, er vi en nation af krejlere og nådesløse forhandlere.

Men gevinsten ved en god forhandling er næsten halveret de sidste fire år. Det viser tal fra Boligsiden.dk og Nybolig.

I februar 2012 lå et gennemsnitsligt nedslag på en villa i Danmark på 8 pct., mens gennemsnitsnedslaget her i begyndelsen af 2016 ligger på kun 4,49 pct.

”I modsætning til en liter mælk, som de færreste af os kunne finde på at forhandle prisen på med vores lokale købmand, er det en helt anden sag med boliger. For rigtig mange af os er huspriser vejledende, selvfølgelig er de til forhandling. De sidste ti år har vi nemlig været vidner til boligpriser, som farede op og ned, så det er klart, at mange boligkøbere nu har en forventning om, at intet er givet på forhånd, siger Thomas Hovgaard, der er presseansvarlig i Nybolig.

Størrelsen på prisnedslaget hænger ifølge Thomas Hovgaard nøje sammen med antallet af nye boliger, der sættes til salg.

-Jo flere af den samme type boliger, der er at vælge i mellem på boligmarkedet, des større er muligheden for at opnå et nedslag, og det sidste år kan vi se, at der er kommet klart færre nye salgsemner. Med et større antal udbud tidligere var det derfor muligt at få prisen længere ned, men den seneste tid har størrelsen på nedslagene og antallet af nye boliger fulgt hinanden pænt, og vi ser en tendens til, at størrelsen på nedslaget flader ud, siger Thomas Hovgaard.

I begyndelsen af 2015 udgjorde et gennemsnitsnedslag på villaer og rækkehuse 4,76 pct., mens det i februar 2016 ligger på 4,49 pct. af den udbudte pris. For ejerlejligheder var gennemsnitsnedslaget på 2,22 pct. i februar 2015, mens det her et år efter ligger på 2,16 pct.

-2015 blev året, hvor vi for første gang i lang tid kan tale om, at størrelsen på nedslagene ligger nogenlunde stabilt, selvom de faldt ganske lidt i sommermånederne. Vi skal dog huske, at der stadig er enorme regionale forskelle på, hvor store afslagene er, og her ligger københavnerlejlighederne med kun 2,2 pct. ikke overraskende lavt, mens huse i visse landdistrikter som fx Ærø med 12.9 pct. tegner sig for pænt store afslag, men tendensen for hele Danmark er, at det er stabilt nu, siger Thomas Hovgaard.

Indlæser...
Internet Explorer understøttes ikke
Du bruger en browser, som vi ikke understøtter. Brug en af følgende browsere til at besøge vores side.