Prisnedslag på boliger skrumper ind

5. september - 2016

Knaphed på nye boliger i de større byer og billig boligfinansiering har de sidste seks måneder fået prisnedslagene på boliger til at skrumpe, lyder vurderingen fra Nybolig.

Du får ikke lige så meget ud af at prutte om prisen på en bolig lige nu, som du gjorde lige efter årsskiftet i januar.
Gevinsten ved at forhandle prisen ned på et gennemsnitsligt hus er siden årsskiftet nemlig faldet med 12 pct., eller hvad der svarer til, at nedslaget pr. kvadratmeter på en villa i gennemsnit er faldet fra 576 kr. 507 kr./M2. Det svarer til ca. 10.000 kr. for et hus på 140 m2. Det viser beregninger, som Nybolig har foretaget på baggrund af tal fra Boligsiden.dk.

Også for sommerhuse og ejerlejligheder er nedslagene blevet mindre siden januar. For sommerhuse er der tale om et fald på 16,5 pct., mens det for ejerlejligheder har været 19,8 pct.

-Udviklingen for nedslag peger på et marked, der i mange tilfælde kan være en fordel for sælgeren. Eller også er det udtryk for, at ejendomsmægleren har været endnu bedre til at ramme den rigtige salgspris, siger Nyboligs presseansvarlige, Thomas Hovgaard.

Når prisnedslagene skrumper, er der ifølge Nybolig to grundlæggende årsager.

-Man skal huske på, at det er gennemsnitstal, så der vil stadig være steder, hvor udviklingen nærmest går den modsatte vej, men kan man overordnet sige, at de mindre nedslag vidner om adgang til historisk billig finansiering og er udtryk for et generelt mere aktivt boligmarked, hvor der særligt i de større byer og omkring hovedstaden opleves knaphed på nye boliger, og færre boliger at vælge i mellem giver selvfølgelig mindre prisnedslag, siger Thomas Hovgaard.