Prisnedslag på københavnske ejerlejligheder fordoblet

Trods fordoblede prisnedslag de sidste tre år ser ejendomsmæglerkæden Nybolig ikke alvorlige krisetegn på det københavnske marked for ejerlejligheder. Det vil rejse sig hurtigt igen. 

Det har svaret sig at prutte om prisen på det københavnske ejerlejlighedsmarked de sidste tre år. I januar 2016 kunne man som lejlighedskøber i gennemsnit forvente at forhandle sig til et nedslag på 648 kr. pr. kvadratmeter, mens man i januar 2019 kunne se frem til et nedslag på 1.111 kr. pr. kvadratmeter. Det viser nye tal fra Boligsiden, som ejendomsmæglekæden Nybolig har analyseret. 
Ved en lejlighed på 80 kvadratmeter er nedslaget de sidste tre år dermed vokset med knap 40.000 kr.

-Når der sker udsving på det københavnske boligmarked, virker de altid lidt mere dramatiske end i resten af landet, og selvom vi taler om en fordobling af størrelsen på de prisnedslag, man kan forhandle sig til, er det stadig ikke det, vi ville kalde en decideret gamechanger eller alvorlige krisetegn, siger Thomas Hovgaard, der er Nyboligs kommunikationschef. 

Selvom prisstigningerne er taget af og nedslagene er steget de seneste 12 måneder, er det stadig forventningen, at det københavnske boligmarked vil rejse sig igen i løbet af de næste par år.

-Med mindre man har meget korte tidshorisonter, er det ingen grund til bekymring. Alle prognoser peger nemlig på en stigende befolkningstilvækst i København, og det vil betyde, at ejerboliger alt andet lige vil blive ved med at stå i høj kurs. Samtidig er renten og ledigheden fortsat lav, så alt i alt er der ingen grund til at tøve, hvis man skal enten købe eller sælge bolig, siger Thomas Hovgaard. 

På landsplan er nedslagene på ejerlejligheder kun steget fra 630 kr. til 847 kr. pr. kvadratmeter de sidste tre år.

-Markedet for parcelhuse har oplevet en pæn fremgang i samme periode, og det er klart, at den tendens også påvirker ejerlejlighedsmarkedet, siger Thomas Hovgaard.   
Indlæser...
Internet Explorer understøttes ikke
Du bruger en browser, som vi ikke understøtter. Brug en af følgende browsere til at besøge vores side.