Prisnedslag på sommerhuse halveret under Corona

Prisnedslaget på sommerhuse er under Corona blevet ca. 30.000 kr. lavere for et 80 kvadratmeters sommerhus. Det er i Region Hovedstaden, at nedslagene er blevet reduceret mest, viser analyse.

Sætter du dit sommerhus til salg nu, kan du roligt forvente, at du kommer til at sælge tæt på udbudsprisen.

Ifølge tal fra boligsiden er prisnedslaget på sommerhuse nemlig næsten halveret det seneste år. I december 2019 blev der i gennemsnit givet afslag på 926 kr. pr. kvadratmeter, mens det i december 2020 var kommet ned på 582 kr. pr. kvadratmeter.

Det svarer til, at prisnedslaget på et sommerhus på 80 kvadratmeter er blevet knap 30.000 kr. mindre under Coronapandemien indtil videre.

De reducerede prisnedslag er ifølge administrerende direktør for Nybolig, Peter J. Mattsen et udtryk for den kolossale efterspørgsel, der under Corona har været på sommerhuse.

-Vi har aldrig oplevet noget lignende på sommerhusmarkedet. Det har næsten været som at sælge isvand i en ørken. Interessen for at få sit eget sommerhus har været historisk i løbet af 2020, og den ser ud til at fortsætte ind i 2021, siger Peter J. Mattsen.

Det er i region Hovedstaden, at nedslagene er blevet reduceret mest, og det mener mæglerdirektøren hænger sammen med den store efterspørgsel, der er i og omkring hovedstaden.

-Der bor mange ressourcestærke mennesker i og omkring København, og der er på Sjælland store sommerhusområder som fx Nordkysten, Odsherred og Vestsjælland, som typisk bliver der, hvor københavnerne orienterer sig efter sommerhuse. Undersøgelser viser, at de fleste vælger at købe sommerhus maksimalt 1 times kørsel fra deres helårsbolig, siger Peter J. Mattsen.

Indlæser...
Internet Explorer understøttes ikke
Du bruger en browser, som vi ikke understøtter. Brug en af følgende browsere til at besøge vores side.